06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Tanden bleken – Wijzigen van de kleur van uw tand of kies.

Bleekgel

Tanden kunnen op een aantal manieren gebleekt worden. Zo kunt u eenvoudig uw tanden laten bleken met bleekgel, dit is een veilige en vrijwel pijnloze methode. Het is echter belangrijk dat de behandeling plaatsvindt onder toezicht van een tandheelkundige. Voorafgaand aan het bleken stemt de specialist de behandeling met u af en vervolgens wordt de bleekgel uiterst nauwkeurig aangebracht.

Laseren

BlekenOm uw tanden witter te maken kan een laserbehandeling toegepast worden. Dit is een meer duurzame methode dan het gebruik van bleekgel. Omdat er geen warmte vrijkomt zal de laser geen schade toebrengen aan uw gebit. Uw tanden worden gewit middels een groen licht dat een fotochemisch proces veroorzaakt. Voorafgaand aan de laserbehandeling worden de tanden behandeld met een speciale gel. Binnen een uur kan uw gebit volledig gewit zijn met een langdurig resultaat. In principe heeft u slechts een laserbehandeling nodig voor het gewenste resultaat, alleen bij ernstig verkleurde tanden kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn. Hierover wordt u uitgebreid ingelicht tijdens het gratis vooronderzoek. Neem voor meer informatie contact op met DentPerfect.

Tanden bleken

Tanden bleken FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over tanden bleken. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Hoe verloopt een tandbleek behandeling?

Na een consult bij de tandarts krijgt u een advies over de manier waarop uw tanden gebleekt kunnen worden. De meest toegepaste technieken zijn een laserbehandeling en bleken door middel van een speciaal ontwikkelde bleekgel. Voorafgaand aan een bleeksessie worden uw lippen ingesmeerd en wordt een mondspreider in uw mond geplaatst. Zowel een activator als bleekgel worden aangebracht en de LED-lamp wordt aangezet. De specialist legt de behandelmethode uitvoerig toe, voordat u de behandeling ondergaat.

2. Is tanden bleken pijnlijk?

Nee, tanden bleken is doorgaans een pijnloze behandeling die ook bij mensen met gevoelige tanden nagenoeg pijnloos verloopt. Alleen in uitzonderlijke gevallen is er sprake van lichte pijn tijdens of na een behandeling. Het gevoel neemt binnen 24 uur na de behandelsessie af en kan eventueel verlicht worden met een paracetamol.

3. Mijn tanden zijn erg verkleurd, is bleken van de tanden mogelijk?

Tandartsen onderscheiden vier tinten voor tanden en kiezen. Het zijn de gele en meer bruinachtige tint, als gevolg van tabak en voedingsmiddelen, die met uitstekend resultaat gebleekt kunnen worden.

4. Hoe lang duurt tanden bleken?

De duur van een behandelsessie hangt af van de techniek die wordt toegepast. Gemiddeld duurt het bleken van tanden 40 tot 90 minuten.

5. Krijg ik wittere tanden door een speciale withening tandpasta te gebruiken?

Na het poetsen van de tanden met een withening tandpasta, voelt uw gebit schoon aan. Uw tanden zullen hier niet direct witter door worden. Wat een withening tandpasta wel doet is het verminderen van verkleuringen na het bleken van uw tanden. Het is een goede aanvulling op een bleek behandeling.

6. Hoe lang houdt het resultaat aan?

Afhankelijk van verschillende factoren blijft uw gebit gedurende korte of langere tijd wit. De behandeltechniek is van grote invloed, maar ook de manier waarop u uw gebit verzorgd speelt mee. Daarnaast zijn ook de voedingsmiddelen die u gebruikt van invloed op de kleur van uw gebit. Zowel koffie als rode wijn hebben effect op de kleur van het gebit. Hetzelfde geldt voor roken. Gemiddeld gaan de resultaten zo’n 6 tot 24 maanden mee, daarna kunnen de tanden geleidelijk aan verkleuren.

7. Kan ik direct na het bleken van mijn tanden alles eten en drinken?

Wees de eerste 2 uur na de behandeling voorzichtig en eet of drink niet. In de 24 uren die daarop volgen, adviseren tandartsen om consumpties en producten als ketchup, rode wijn, rode kool, bieten, koffie, thee en cola te laten staan. Gedurende de eerste 24 uur wordt roken ook afgeraden. Daarna kunt u weer gewoon eten en drinken.

8. Hoe kan ik mijn tanden wit houden na een bleekbehandeling?

De tandarts kan u een goede tandpasta adviseren, waarmee u uw tanden dagelijkse meerdere malen poetst. Daarnaast is het regelmatig bezoeken van een mondhygiënist of tandarts aan te raden. Beperk het gebruik van koffie en thee tot een minimum.

9. Kan een tandbleek behandeling herhaald worden?

Ja, u kunt een tandbleek behandeling laten herhalen. Ook wanneer u het bereikte resultaat wilt behouden kunt u de behandeling eens in de 12 tot 24 maanden laten herhalen.

10. Is tanden bleken bij minderjarigen mogelijk?

In principe wordt deze behandeling niet bij minderjarigen toegepast. Wanneer een ouder of voogd schriftelijke toestemming verleend en bij de behandeling aanwezig is kan een uitzondering gemaakt worden. Dit is alleen in en na overleg met de tandarts mogelijk.

11. Is tanden bleken veilig?

Ja, mits u de behandeling door een ervaren tandarts toe laat passen. Tandartsen werken met goedgekeurde producten en de behandelmethodes die toegepast worden zijn effectief bewezen.

12. Worden kronen en bruggen mee gebleekt?

Nee, de originele kleur van uw kroon of brug verandert niet door een bleek behandeling. Wel kunnen eventuele vlekken op een brug of kronen worden verwijderd. De tandarts bespreekt vooraf met u hetgeen u kunt verwachten.

13. Ik heb witte vullingen, kan ik nu toch mijn tanden laten bleken?

Witte composiet vullingen bleken redelijk mee met de rest van uw gebit. Een enkele keer ontstaat er een kleurverschil. De tandarts kan dit bijwerken door het gebruik van composiet in de nieuwe tandkleur.

14. Moet mijn hele gebit gebleekt worden, of kan ik ook enkele tanden laten bleken?

Het is, in overleg met de tandarts, mogelijk om één of meerdere tanden te laten bleken zonder dat uw volledige gebit behandeld wordt.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect