06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Bot-opbouw

Wat is bot-opbouw?

Meer informatie over deze behandeling volgt spoedig…

Bot-opbouw

Bot opbouw FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over bot opbouw. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is bot opbouw?

Wanneer u een tand of kies verloren bent, dan slinkt op die plaats het kaakbot. Zo kan er te weinig bot aanwezig zijn of overblijven om een implantaat te plaatsen. Dit kan met een kunstbot of lichaamseigen materiaal van een andere plaats weer opgebouwd worden. Nieuwe botopbouw maakt dat de nodige gebitsbehandeling toegepast kan worden, zodat uw gebit weer normaal kan functioneren.

2. Welke oorzaak heeft het verdwijnen van kaakbot?

Uw natuurlijke kaakbot kan om meerdere redenen verdwijnen of beschadigd raken. Slechte mondhygiëne, erfelijke factoren, verwijderde tanden of kiezen, ontstekingen van het tandvlees of kaakbot, roken en (verkeers)ongelukken zijn de meest voorkomende oorzaken voor beschadigingen van het kaakbot.

3. Op welke manier slinkt het kaakbot?

De wijze en mate waarin uw kaakbot na het trekken van een tand of kies, of een andere gebeurtenis, slinkt verschilt van persoon tot persoon. Zeker als de tand voor een infectie of ongeval al bot heeft verloren, zal het slinken sneller verlopen, dan wanneer de tand of kies nog volledig door kaakbot was omgeven.

4. Hoe kan een kaakbot worden opgebouwd?

Er worden diverse materialen gebruikt om het tekort aan bot op te vullen. Hierbij kunt u denken aan lichaamseigen bot, synthetisch gemaakt materiaal, bot van een donor en/of bot van een dier.

5. Wat is het voordeel van lichaamseigen bot?

Het grootste voordeel van lichaamseigen materiaal is dat het betrouwbaar is. Het wordt gezien als de gouden standaard en bevat de nodige groeifactoren, mineralen en eiwitten. Binnen enkele maanden ontstaat nieuwe botstructuur in de kaak.

6. Wat is nadeel van lichaamseigen bot?

Het materiaal is afkomstig van een andere plek uit uw lichaam. Dat betekent dat er een tweede operatieplek nodig is om het donormateriaal te verkrijgen. De meest gangbare lichaamsplaatsen om bot weg te nemen zijn andere plaatsen in de mond, zoals de regio’s rond uw verstandskiezen, maar ook uw scheenbeen en/of heup blijken vaak geschikte locaties die voldoende bot opleveren om de hersteloperatie van uw kaakbot mogelijk te maken.

7. Wat is een membraan en waar wordt het voor gebruikt?

De tandarts maakt gebruik van een membraan dat over het vervangende botmateriaal wordt gelegd. Na het hechten bevindt het membraan zich tussen uw tandvlees en het nieuw te vormen kaakbot. Het membraan heeft als taak de ruimte waar het nieuwe bot moet ontstaan te beschermen tegen het veel sneller groeiende bindweefsel. De botvormende cellen krijgen op deze manier voldoende tijd om de botstructuur te vervolledigen.

8. Van welk materiaal is een membraan gemaakt?

Diverse materialen worden gebruikt voor het maken van tandheelkundige membranen. Kunststof, maar ook dierlijke producten worden regelmatig gebruikt. Het verschil zit in het feit of het membraan uiteindelijk vanzelf oplost, of dat dit tijdens een latere ingreep verwijdert moet worden. De tandarts kan u hierover informeren.

9. Waarom is het behoud van kaakbot volume van belang?

Het hebben van voldoende kaakbot, dat bovendien van goede kwaliteit is, is van belang om de stabiliteit van uw gebit, maar ook van implantaten, op de langere termijn te kunnen waarborgen. U kunt een kaakbot zien als de fundering van een woning of gebouw. Het kaakbot is het fundament van uw gebit en van absolute meerwaarde voor de kwaliteit van leven.

10. Is deze ingreep pijnlijk?

De ingreep met kunstbot, ook wel Guided Bone Regeneration of GBR genoemd, wordt in de regel toegepast onder plaatselijke verdoving. Wanneer er sprake is van een grote, uitgebreide ingreep waarbij bot uit uw heup wordt gebruikt, dan vindt de ingreep onder volledige narcose plaats. De omvang en complexiteit van de ingreep die bij u plaatsvindt, wordt nader toegelicht door de tandarts. Deze kan u ook meer vertellen over de wijze van verdoven en de eventuele napijn achteraf.

11. Kan ik na een behandeling met kunstbot nog bloed geven?

De mogelijkheid om bloed te doneren na een behandeling met kunstbot, hangt sterk af van de materialen die gebruikt zijn. Wanneer uw eigen lichaamsmateriaal is gebruikt, is het doneren geen probleem. Wordt er gewerkt met dierlijk materiaal dan kan een bloedbank als Sanquin u informeren over de mogelijkheden.

12. Wat zijn de kosten van een botopbouw behandeling?

De kosten voor deze behandeling verschillen per procedure en zijn van diverse factoren afhankelijk. Tijdens een vooronderzoek in de praktijk bespreekt de tandarts de mogelijkheden die bij uw situatie passen.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect