06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Gebits make-over

Wat is een gebits-makeover?

Meer informatie over deze behandeling volgt spoedig…

Gebits-makeover

Gebits-makeover FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een gebits-makeover. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een gebits-makeover?

Bij een gebits-makeover streeft een tandarts ernaar om uw gebit te herstellen, zodat u weer een gebit heeft dat in goede conditie verkeert. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het ook mogelijk om daarbij een enkele tand of kies te renoveren. Het doel van een gebits-makeover is dat het gedeelte dat u laat herstellen weer aansluiting vindt, zowel qua kleur als vorm, bij de rest van uw gebit.

2. Kan ik met een verwaarloosd gebit een gebits-makeover laten toepassen?

Met de huidige geavanceerde behandelmethodes kan vaak zelfs aan een ernstig verwaarloosd gebit iets gedaan worden. Nadat de tandarts uw gebit heeft gezien en de gemaakte röntgenfoto’s heeft beoordeeld kan een behandelvoorstel gedaan worden. Wanneer de originele wortels nog goed in uw kaak vastzitten kan uw bestaande gebit als basis dienen voor een tandheelkundige makeover.

3. Hoe werkt een gebits-makeover?

Een gebits-makeover kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. U kunt tanden of kiezen die zijn afgebroken laten vervangen door zowel kronen, bruggen als implantaten. Is een tand of kies nog aanwezig, dan kan deze bijgeslepen worden, zodat er een kroon opgezet kan worden. Ook als de basis is verdwenen kan met behulp van een implantaat een brug of kroon worden geplaatst. Met facings of kronen worden imperfecties onzichtbaar gemaakt.

4. Kunnen scheve, gele tanden behandeld worden?

Scheefstaande tanden kunnen vaak goed verholpen worden. Facings geven een scheve tand een compleet ander aanzien. Facings worden gemaakt van composiet of porselein en worden over uw bestaande tand geplaatst. Afhankelijk van de wijze waarop een tand scheef staat kan in plaats van een facing ook een kroon worden geplaatst.

5. Moeten mijn tanden altijd worden afgeslepen en doet dit pijn?

Het (bij)slijpen van tanden en kiezen is noodzakelijk voor het plaatsen van facings en/of kronen. De tandarts slijpt minder diep in het glazuur dan wanneer er geboord wordt. Het gevoel dat u ervaart is niet pijnlijk.

6. Mijn kunstgebit past niet goed, kan ik bij DentPerfect terecht voor een andere prothese?

Ja. DentPerfect werkt met moderne apparatuur en behandeltechnieken. Tijdens een vooronderzoek bij de tandarts worden de verschillende mogelijkheden toegelicht. Zowel klikprotheses als implantaten kunnen uw gebit verbeteren.

7. Het lijkt wel alsof mijn tanden los zitten, wat kan ik doen?

Het behoud van uw gebit komt dan op de eerste plaats. Wacht daarom niet te lang met het ondernemen van actie. Diverse opties en oplossingen zijn bespreekbaar. De tandarts kan een persoonlijk behandeladvies geven nadat uw gebit is bekeken en beoordeelt.

8. Wat is een klikprothese en hoe werkt dat?

Een klikprothese of -systeem, heeft betrekking op implantaten en de prothese of brug die daar wordt op geplaatst. Heeft u een bestaande loszittende prothese? Dan is het mogelijk om deze met 2 tot 6 implantaten, die in uw boven- of onderkaak geplaatst worden, vast te klikken. Het voordeel van een kliksysteem is dat de prothese nog altijd uitneembaar is, maar dat deze veel vaster in uw mond zit.

9. Is het bleken van mijn tanden gevaarlijk?

De ervaren tandartsen van DentPerfect gebruiken voor het bleken van uw gebit goedgekeurde en bewezen materialen die veilig zijn in gebruik. Bovendien worden extra maatregelen genomen om het tandvlees te beschermen. U kunt er op vertrouwen dat de tandarts uw gebit op een verantwoorde en veilige manier bleekt.

10. Ik heb een spleet tussen mijn voortanden. Kan dit verholpen worden?

Met behulp van facings kan een spleet(je) tussen uw voortanden meestal goed verholpen worden. Een definitief behandeladvies kan alleen worden gegeven, nadat een tandarts uw gebit heeft gezien.

11. Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel. Implantaten worden meestal van titanium gemaakt en worden in het kaakbot geplaatst. Een implantaat is de basis voor een kroon of brug. Om implantaten te kunnen plaatsen is het van belang dat zowel het kaakbot als uw tandvlees in goede gezondheid verkeren. Een enkele keer komt het voor dat hier eerst iets aan gedaan moet worden, zodat de implantaten later alsnog geplaatst kunnen worden.

12. Wat zijn de kosten van een gebits-makeover?

De kosten van een gebits-makeover hangen af van het soort behandeling dat bij u wordt toegepast. Tijdens een vooronderzoek in de praktijk wordt uw gebit onderzocht en worden uw wensen besproken. Aan de hand daarvan geeft de tandarts u een behandelplan met een overzichtelijke prijsopgave.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect