06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Vaste gebitsprotheses

Wat is een vaste gebitsprothese?

Meer informatie over deze behandeling volgt spoedig…

Vaste gebitsprotheses

Vaste gebitsprotheses FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over vaste gebitsprotheses. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is het verschil tussen een klikgebit en een vaste gebitsprothese?

Met een vaste gebitsprothese heeft u het gevoel van een eigen gebit. De gebitsprothese kan vergeleken worden met een uitgebreide brug die op implantaatwortels ligt. Het klikgebit werkt op basis van drukstaafjes of drukknoppen die in het implantaat zijn verwerkt, en kan eenvoudig uit de mond genomen worden. Een vaste gebitsprothese is niet uitneembaar.

2. Wanneer kies ik voor een vaste gebitsprothese en wanneer voor een klikgebit?

Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van de omstandigheden en uw voorkeur. Een vaste gebitsprothese heeft een constructie waarbij de tanden in uw kaak vast zitten. U verzorgt uw gebit, zoals u dat voorheen gewend bent geweest door dagelijks te poetsen. Wanneer u gevoelig bent voor (tandvlees)ontstekingen en/of u door motorische problemen uw gebit niet goed kunt verzorgen, wordt een klikgebit geadviseerd. Met een vaste gebitsprothese is mondverzorging van groot belang. De tandarts bespreekt onder andere de manier waarop u uw gebit verzorgt en kan aan de hand daarvan een advies geven.

3. Wat is het voordeel van een vaste gebitsprothese?

Een vaste gebitsprothese blijft in uw mond zitten en u poetst uw nieuwe tanden alsof het een natuurlijk gebit is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een kunstgebit heeft een vaste gebitsprothese geen gehemelteplaat, waardoor u zowel uw smaakvermogen als het gevoel terugkrijgt. U heeft een stralende glimlach, waarbij de tanden van de prothese niet van echt te onderscheiden zijn.

4. Wat houdt een vaste gebitsprothese in?

Tandartsen maken gebruik van de all-on-4 of all-on-6 implantatie techniek om een tandboog vast te zetten. Met behulp van 4 of 6 implantaten wordt de vaste gebitsprothese bevestigd. De tandarts plaatst de twee achterste implantaten niet recht, maar schuin in het kaakbot dit geeft voldoende draagvlak voor de volledige tandboog. Het is niet nodig om uw tandvlees te hechten, de kans op napijn wordt hierdoor verkleind. Het duurt 6 tot 12 weken voordat de vaste gebitsprothese definitief op de aangebrachte implantaten bevestigd kan worden.

5. Kom ik in aanmerking voor een vaste gebitsprothese?

Voor het plaatsen van implantaten is het belangrijk dat u voldoende gezond kaakbot heeft. Is uw kaakbot geslonken? Dan zal een tandarts eerst adviseren om botmateriaal toe te voegen, zodat het kaakbot hersteld kan worden. Botopbouw kan zowel met lichaamseigen materiaal als met donor- en/of synthetische materialen gebeuren. De voorkeur gaat uit naar eigen botmateriaal, omdat de kans op afstoting daarmee tot een minimum wordt beperkt. De tandarts beoordeelt uw geschiktheid voor een vaste gebitsprothese tijdens een consult in de praktijk. Uw verwachting en manier van mondverzorging zijn daarbij van invloed.

6. Welke nadelen heeft een vaste gebitsprothese?

Een vaste gebitsprothese heeft een goede mondhygiëne nodig. U kunt de prothese namelijk niet uit de mond nemen om deze te spoelen. Met name voor mensen die gevoelig zijn voor ontstekingen wordt een vaste gebitsprothese afgeraden.

7. Wat zijn de kosten voor een vaste gebitsprothese?

De kosten van de gebitsprothese hangen af van de manier waarop deze wordt bevestigd en het aantal implantaten dat wordt geplaatst. Bij de praktijk van DentPerfect in Hoofddorp voert de tandarts een vooronderzoek uit. Het behandeladvies dat u ontvangt bevat een prijsopgave voor een behandeling bij DentPerfect in Hoofddorp en bij de tandpraktijk in Istanbul.

8. Worden de kosten voor een vaste gebitsprothese vergoed?

Tandartskosten worden deels vergoed. De polisvoorwaarden van uw zorgverzekering geven exact weer welke kosten vergoed worden. Vaak is een aanvullende zorgverzekering nodig om bijkomende tandartskosten vergoed te krijgen. Houdt er rekening mee dat niet iedere zorgverzekeraar en elk aanvullend zorgpakket de kosten volledig vergoed. De praktijk heeft uitgewezen dat de kosten voor een vaste gebitsprothese nooit volledig vergoed worden.

9. Kan ik alles eten met een vaste gebitsprothese?

In principe kunt u alles eten, maar let op dat u niet met de tanden op een hard snoepje bijt. Wees ook voorzichtig met het afscheuren van plakband met uw tanden.

10. Hoe lang gaat een vaste gebitsprothese mee?

De levensduur van de gebitsprothese hangt af van de manier waarop u uw mond en gebit verzorgt. Goede dagelijkse mondverzorging, zorgt ervoor dat zowel uw tandvlees als het kaakbot in goede gezondheid verkeren. Voorkom dat bacteriën zich opstapelen rondom de implantaten en het tandvlees. Dit heeft nare ontstekingen tot gevolg en kan er uiteindelijk toe leiden dat een tandarts u het advies geeft om over te stappen op een zogenaamd klikgebit of een uitneembaar kunstgebit.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect