06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Implantaten

Wat is een implantaat?

Een gebitsimplantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt aangebracht. Wanneer u een of meerdere tanden mist, vormen implantaten een betrouwbare en blijvende vervanging. Een groot voordeel bij het aanbrengen van een implantaat is dat naburige tanden of kiezen niet beslepen worden zoals bij een brug. Uw gebit blijft dus zo goed mogelijk in haar natuurlijke staat behouden.

Een implantaat bestaat uit een holle schroef van titanium. Omdat dit materiaal zeer weefsel vriendelijk is, groeit een implantaat vrijwel altijd probleemloos vast aan het kaakbot. Tussen implantaat en kaakbot ontstaat op deze wijze een natuurlijke verbinding. Het implantaat neemt hierbij de functie van een wortel over waardoor het een solide basis vormt voor bijvoorbeeld een kroon.

Implantaten

De behandeling

Na een uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt een behandelplan vastgesteld. Inclusief vooronderzoek bestaat het plaatsen van een implantaat uit de volgende stappen:

1. Vooronderzoek
Tijdens het vooronderzoek wordt een foto gemaakt van uw onder- en bovenkaak. Deze foto’s dienen ter controle van het kaakbot en de ligging van de wortels en tanden van het gebit. Tevens wordt een mondonderzoek gedaan en wordt er aandacht besteed aan uw gebitsklachten. Vervolgens bespreekt u samen met de tandheelkundig specialist welke behandelmogelijkheden er bestaan. De implantologie gebruikt al deze gegevens om een gedegen behandelpan op te stellen.

2. Plaatsing van implantaat of implantaten
Implantaten zijn eenvoudig te plaatsen. Wanneer de verdoving is ingewerkt, wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt. Hierdoor wordt het kaakbot bereikbaar en kan er een klein gaatje in het bot geboord worden. De grootte van het gaatje is afhankelijk van de maat van het implantaat, deze kan variëren van 3,2 tot 5 mm doorsnede en 8 mm tot 16 mm lengte. Wanneer het implantaat is aangebracht, wordt deze afgedekt met een tijdelijk genezingskapje.

3. Helingsperiode
Alvorens een kroon, brug of prothese op het implantaat geplaatst kan worden, vindt een helingperiode plaats. Tijdens deze periode vergroeit het implantaat met het kaakbot. De helingperiode duurt, afhankelijk van uw herstelvermogen en de plek in het gebit waar de implantaten geplaatst zijn, tussen de zes weken en zes maanden. Gedurende de helingperiode draagt u een tijdelijke vervanging van uw tanden, zodat u geen tanden hoeft te missen in deze fase van de behandeling.

Implantaat4. Plaatsen van prothese
Wanneer het kaakbot voldoende is hersteld en het implantaat of de implantaten vastgegroeid zijn kan een prothese worden geplaatst. Afhankelijk van het type prothese zal deze aangebracht worden in twee tot vier kortere behandelingen (gemiddeld 30-60 min). Tijdens deze fase van de behandeling wordt een opbouwstuk op het implantaat bevestigd waarop vervolgens de prothese wordt gefixeerd.

Nazorg

Als de prothese eenmaal is geplaatst, is de behandeling zo goed als voltooid. U wordt in het stadium van de nazorg uitgenodigd voor een controleafspraak. Afhankelijk van het type prothese zal de controleafspraak plaatsvinden na drie maanden tot een jaar. Tijdens de controle wordt opnieuw een foto gemaakt om het succes van de behandeling in kaart te brengen. Tevens wordt het functioneren van de prothese en het implantaat onderzocht evenals de mondhygiëne.

Implantaten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over implantaten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een implantaat?

Een implantaat kan het beste vergeleken worden met een kunstwortel. Een implantaat wordt als een schroef in het kaakbot gebracht, waar het de afwezige tandwortel vervangt. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijke materialen zoals titanium. Implantaten zijn de basis voor een kroon, brug of prothese.

2. Bij wie is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen worden geplaatst wanneer uw kaakbot volgroeid is. Uw kaakbot dient gezond te zijn. Ook het tandvlees van de overgebleven tanden moet gezond zijn. Wanneer anders blijkt, dan kan de tandarts dit eerst behandelen alvorens de implantaten aan te brengen. Om te beoordelen hoe uw kaakbot eruit ziet worden röntgenfoto’s gemaakt en beoordeelt.

3. Wanneer kan ik implantaten overwegen?

Wanneer u een tand of kies mist, kan op deze plaats een implantaat met daarop een kroon worden geplaatst. Ontbreken er meerdere kiezen of tanden dan kan een tandarts adviseren om een vastzittende brug op de implantaten te plaatsen. Implantaten kunnen ook toegepast worden bij het ontbreken van een volledig gebit. Het is mogelijk om een prothese op implantaten te plaatsen. De prothese wordt vastgeklikt op de implantaten.

4. Is het een pijnlijke behandeling?

Tandheelkundige implantaten worden vrijwel altijd onder plaatselijke verdoving geplaatst. Van pijn is geen sprake, wellicht kunt u enig ongemak ervaren van het lange openhouden van uw mond. Ziet u erg op tegen de behandeling? Maak dit bespreekbaar tijdens het vooronderzoek, de tandarts kan u gerust stellen.

5. Zijn implantaten veilig?

Tandimplantaten worden al jarenlang wereldwijd succesvol en veilig toegepast. De materialen die gebruikt worden zijn lichaamsvriendelijk. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor het plaatsen van implantaten vindt eerst een uitgebreid vooronderzoek plaats.

6. Hoe lang duurt de behandeling?

De totale behandelduur verschilt per persoon en hangt af van het herstelvermogen van het kaakbot, het aantal implantaten dat geplaatst wordt, het eventueel bijplaatsen van bot en de kwaliteit van de implantaten die worden geplaatst. In de meest voorspoedige situatie duurt de behandeling zo’n 3 maanden.

7. Kan ik alleen titanium implantaten laten plaatsen?

Titanium is lichaamsvriendelijk en niet giftig. Titanium implantaten hechten uitstekend aan levend bot en allergische reacties komen niet voor. De reden om met titanium implantaten te werken is de lange levensduur, ze gaan tientallen jaren mee. Het is mogelijk om een alternatief zoals keramiek te gebruiken. Het voordeel van keramische implantaten is dat ze voldoen aan zowel functionele als esthetische eisen. Keramiek heeft de kleur van een natuurlijke tand en valt niet op door het tandvlees. De tandarts ligt de verschillende mogelijkheden toe tijdens het vooronderzoek.

8. Wat als mijn implantaat eerder dan verwacht moet worden vervangen?

Het gebeurt zelden dat een implantaat moet worden vervangen. De implantaten die door DentPerfect gebruikt worden zijn onder meer van gevestigde fabrikanten als Straumann, Resista en Bego. Wanneer er iets vervangen moet worden, dan kunt u zeker en gerust op zijn dat het benodigde implantaat en/of component geleverd kan worden.

9. Is er een leeftijdsgrens voor het plaatsen van implantaten?

Implantaten kunnen geplaatst worden wanneer het kaakbot volgroeid is, dit is vanaf ongeveer 18 jaar. Minderjarigen komen in de regel niet voor implantaten in aanmerking. Van een bovengrens is geen sprake. Zolang u gezond bent kan een implantaat een goede oplossing zijn voor ontbrekende tanden en/of kiezen.

10. Welke risico’s heeft een implantaat behandeling?

Het plaatsen van tandimplantaten is een behandeling die in het verleden uitgebreid is bewezen. Het is een geavanceerde tandheelkundige behandeling die wetenschappelijk is getest en wereldwijd door tandartsen wordt toegepast. Eventuele risicofactoren verschillen per persoon en houden nauw verband met uw gezondheid. Bij een slechte mondhygiëne of het moeizaam genezen van het kaakbot kan het implantaat minder goed op zijn plaats blijven zitten. De tandarts licht de mogelijke risico’s en complicaties toe tijdens het vooronderzoek in de praktijk.

11. Is het plaatsen van implantaten duur?

De prijzen voor het plaatsen van implantaten variëren en zijn afhankelijk van het aantal implantaten dat wordt geplaatst en het eventueel bijplaatsen van bot. Andere factoren die van invloed zijn op de kostprijs zijn de prothese en het feit of u de behandeling in Nederland of Turkije toe laat passen. De tandarts geeft u een prijsoverzicht nadat uw gebit is onderzocht en beoordeelt op de geschiktheid.

12. Worden de kosten van implantaten vergoed?

Vanuit de basisverzekering is beperkte vergoeding mogelijk, wanneer u geen eigen tanden heeft en een complete prothese draagt. Heeft u geen recht op vergoeding vanuit de basisverzekering dan kunt u overwegen een aanvullende verzekering af te sluiten.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect