06 - 150 387 65| 036 - 202 21 15| info@dentperfect.nl

Implantaten plaatsen bij DentPerfect

Implantaten plaatsen bij DentPerfect

Implantaten kan je vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat wordt als een schroef in het kaakbot aangebracht. Hier vervangt deze de afwezige tandwortel. De kunstwortel vormt een betrouwbare en blijvende vervanging voor de oude kies of tand.

Een groot voordeel bij het aanbrengen van een kroon op een implantaat is dat tanden of kiezen rond om niet geslepen hoeven te worden. Dit is bij het plaatsen van een brug wel het geval. Je gebit blijft hierdoor zo goed mogelijk de natuurlijke staat behouden.

Een implantaat bestaat uit een holle schroef gemaakt van titanium. Omdat titanium weefsel vriendelijk is groeit dit gemakkelijk en probleemloos vast aan het kaakbot. Zo ontstaat er een natuurlijke verbinding. De titanium kunstwortel neemt hierbij de functie van een wortel over.

Bel met vragen naar 020-2610932 of vraag een vrijblijvend consult aan via onze contactpagina.

implantaat, implantaten, kunst wortel, brug, kroon

Bij wie is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen worden geplaatst wanneer het kaakbot volgroeid is. Het kaakbot dient gezond te zijn. Ook het tandvlees van de overgebleven tanden moet gezond zijn. Mocht dit niet het geval zijn zal de tandarts dit eerst behandelen. Om de gezondheid van het kaakbot te beoordelen worden röntgenfoto’s gemaakt.

De behandeling kan uitgevoerd worden vanaf het moment dat er een volgroeid kaakbot aanwezig is. Dit is ongeveer vanaf 18 jaar. Minderjarigen komen niet in aanmerking voor deze behandeling. Van een bovengrens is geen sprake. Zolang je gezond bent kan een implantaat een goede oplossing zijn voor ontbrekende tanden en/of kiezen.

Wanneer kan ik een implantaat overwegen?

volle mont implantaten, implantaten, implantaat, brug, gebits renovatie

Deze behandeling wordt uitgevoerd als je een tand of kies mist. Ontbreken er meerdere kiezen of tanden dan kan een tandarts adviseren om een vastzittende brug op de implantaten te plaatsen. Een titanium kunstwortel kan ook toegepast worden bij het ontbreken van een volledig gebit. De prothese wordt vastgeklikt op de implantaten.

Wil je graag meer weten over wat een brug precies is? Bekijk dan onze behandeling: Brug plaatsen.

De behandeling

Tijdens een uitgebreid (gratis) consult wordt er bepaald of je in aanmerking komt voor de behandeling. Mocht dit het geval zijn wordt er een behandelplan vastgesteld.
1. Vooronderzoek in hoofddorp

Tijdens het vooronderzoek wordt een foto gemaakt van de onder- en bovenkaak. Deze foto’s dienen ter controle van het kaakbot en de ligging van de wortels en tanden van het gebit. Tevens wordt een mondonderzoek gedaan en wordt er aandacht besteed aan de gebitsklachten.

Vervolgens bespreek je samen met de tandheelkundig specialist welke behandelmogelijkheden er bestaan. De tandarts implantoloog gebruikt al deze gegevens om een gedegen behandelplan op te stellen.

tandarts consult, tandarts gesprek, tandarts controle, controle afspraak
2. Plaatsing van implantaat of implantaten

Implantaten worden onder lokale verdoving stevig vast geplaatst. Zodra de verdoving is ingewerkt wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt. Hierdoor wordt het kaakbot bereikbaar en kan er een klein gaatje in het bot geboord worden.

De grootte van het gaatje is afhankelijk van de maat kunstwortel die gebruikt wordt. Dit kan variëren van 3,2 tot 5 mm doorsnede en 8 mm tot 16 mm lengte. Wanneer de kunstwortel is aangebracht wordt deze afgedekt met een tijdelijk genezing kapje.

tandarts afspraak, monhygiene, gebits renovatie, implantaten, implantaat,
3. Helingsperiode

Alvorens een kroon, brug of prothese boven het tandvlees geplaatst kan worden vindt een helingsperiode plaats. Tijdens deze periode vergroeit de kunstwortel met het kaakbot.

De helingsperiode duurt afhankelijk van het herstelvermogen tussen de zes weken en zes maanden. Gedurende de helingsperiode draag je een tijdelijke vervanging van je tanden. hiermee hoef je geen tanden te missen in deze fase van de behandeling.

tijdelijke kroon, kroon, implantaat
4. Plaatsen van prothese

Wanneer het kaakbot voldoende is hersteld en de implantaat of de meerdere implantaten vastgegroeid zijn kan een prothese worden geplaatst. Afhankelijk van het type prothese zal deze aangebracht worden in twee tot vier kortere behandelingen (gemiddeld 30-60 min).

Tijdens deze fase van de behandeling wordt een opbouwstuk op het implantaat bevestigd waarop vervolgens de prothese wordt gefixeerd.

implantaat, implantaten, dentperfect, implantoloog

Angst voor de tandarts

Bij Dent Perfect begrijpen wij erg goed dat er veel mensen zijn met tandarts angst. Tandheelkundige implantaten worden altijd onder plaatselijke verdoving geplaatst. Van pijn tijdens de behandeling is geen sprake.

Tandimplantaten worden al jarenlang wereldwijd succesvol en veilig toegepast. De materialen die gebruikt worden zijn lichaamsvriendelijk. Zie je erg op tegen de behandeling? Maak dit bespreekbaar tijdens het vooronderzoek, de tandarts kan je dan gerust stellen.

Nazorg implantaat behandeling

Na de behandeling is het erg belangrijk dat je de instructies opvolgt van de arts. In de meeste gevallen krijg je antibiotica en een antibacteriële mondspoeling mee. Hoelang en hoevaak je dit moet gebruiken is afhankelijk van jouw situatie.

3 maanden tot een jaar na de behandeling zal er een controle afspraak plaats vinden. Tijdens deze afspraak worden er opnieuw foto’s gemaakt om het succes van de behandeling in kaart te brengen. Tevens wordt het functioneren van de prothese en het implantaat onderzocht evenals de mondhygiëne.

Risico's van een implantaat behandeling

Risicofactoren liggen bij deze behandelingen erg laag. Echter is de gezondheid en mondhygiëne bij elke patiënt anders. Bij een slechte mondhygiëne of het moeizaam genezen van het kaakbot kan het implantaat minder goed op zijn plaats blijven zitten.

Het is van groot belang dat deze behandeling door professionals wordt uitgevoerd. Zo verminder je het risico op complicaties ook bij een slechte mondhygiëne. De tandarts licht de mogelijke risico’s en complicaties toe tijdens het vooronderzoek in de praktijk.

orale hygiene, tand verzorging, tandenpoetsen,

DentPerfect kosten implantaat behandeling

De prijzen voor het plaatsen van implantaten variëren en zijn afhankelijk van het aantal implantaten dat wordt geplaatst en het eventueel bijplaatsen van bot. Andere factoren die van invloed zijn op de kostprijs zijn de soort prothese en of de behandeling in Nederland of Turkije wordt uitgevoerd.

Benieuwd naar de kosten van een implantaat? Neem dan een kijkje op onze tarieven pagina. Tarieven in Nederland en Turkije.

Bel met vragen naar 020-2610932 of vraag een vrijblijvend consult aan via onze contactpagina.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect