06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Facings – Wijzigen van de vorm/kleur van tand/kies. Opvullen, repareren, witten.

Wat is een facing?

Met een facing kan de vorm of kleur van een tand worden gewijzigd. Uw tanden zien er net zo natuurlijk uit als een oorspronkelijk gebit. Wanneer u een spleetje tussen uw tanden of kiezen wilt laten opvullen, biedt een facing de oplossing. Ook verkleurde, afgebroken en scheve tanden kunnen naar wens worden aangepast. Bij een facing wordt gebruik gemaakt van vulmateriaal van composiet of wordt een porseleinen schildje aangebracht.

Een facing kan van verschillende materialen gemaakt worden met verschillende eigenschappen. In principe is een facing van composiet eenvoudiger aan te brengen en goedkoper dan een facing van porselein. De duurzaamheid van de laatsgenoemde tandheelkundige techniek is echter groter. Samen met uw tandarts bepaalt u welke methode het beste past bij uw wensen.

Facings

Facing van composiet

FacingsHet plaatsen van een facing van composiet kan in een behandeling voltooid worden. Een facing van composiet is opgebouwd uit hetzelfde materiaal als een vulling. De tandarts brengt het composiet laagje voor laagje aan zodat er een facing ontstaat die exact aansluit bij de rest van uw tanden. Voorafgaand wordt de tand met zuur bewerkt om deze ruwer te maken. Op deze wijze zal de facing beter hechten aan uw tand.

Facing van porselein

Een facing van porselein wordt geplaatst in twee fasen. Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand. Hierdoor sluit de facing goed aan op uw tand en voelt deze comfortabel aan. Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw tand. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een model gemaakt. Aan de hand van dit model wordt een facing ontworpen die exact aansluit op de rest van uw gebit. Tijdens uw tweede bezoek plaatst de tandarts de nieuwe facing met een speciale lijm.

Nazorg

Een geplaatste facing heeft in principe dezelfde functie als een gewone tand. Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Uw tandarts kan u uitgebreid informeren over de juiste verzorging van uw gebit. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat de facing niet meer hecht of dat de facing breekt. Als dat gebeurt, neemt u dan direct contact op met uw tandarts. De facing kan vrijwel altijd zonder problemen worden gerepareerd. Neem voor meer informatie contact op met Dent Perfect.

Facings FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een facing?

Een facing is een plaatje dat op uw eigen tand wordt geplaatst, waarmee de vorm of kleur van uw tand wordt gewijzigd.

2. Van welke materialen worden facings gemaakt?

Facings worden zowel van porselein als composiet gemaakt. Porseleinen facings zijn minder gevoelig voor tandplak en geven ook betere resultaten dan een composiet facing. De composiet facing is dunner zodat er minder van uw eigen tand moet worden afgeslepen. Composiet facings zijn goedkoper dan porselein.

3. Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Nee, het plaatsen van facings is niet pijnlijk. De tandarts slijpt uw tand minder diep dan tijdens het boren. U ervaart dit op een andere manier. Moet de tand eerst gerepareerd of behandeld worden? Dan kan gekozen worden voor een plaatselijke verdoving. Van napijn is na het plaatsen van een facing geen sprake.

4. Hoe voelt een facing?

Vaak moet u wennen aan de facings die worden geplaatst. Toch is er op den duur geen verschil in gevoel tussen een facing of een eigen tand. Een enkele keer ervaren mensen in het begin wat problemen met praten. Dit is met name het geval als de tanden, facings, langer zijn. Wanneer de vorm van uw tanden is veranderd kunt u merken dat de klanken worden vervormd. Dit gaat na een aantal dagen vanzelf over.

5. Hoe lang duurt het plaatsen van een facing?

Een composiet facing wordt in een behandeling door de tandarts aangebracht. Porseleinen facings worden in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Tijdens het eerste tandartsbezoek wordt de tand geslepen en maakt de tandarts een nauwkeurige afdruk van de tand. Aan de hand van het model wordt de facing gemaakt die tijdens het volgende bezoek wordt geplaatst.

6. Kunnen facings bij ieder gebit geplaatst worden?

Nee, tandartsen kunnen het laten plaatsen van facings in verschillende situaties afraden. Mensen die regelmatig op hun nagels bijten of mensen die tandenknarsen worden facings afgeraden. Wanneer er sprake is van lichte vormen van tandenknarsen kan eventueel overwogen worden om een splint te laten maken die u ’s nachts draagt om uw gebit te beschermen. De tandarts kan u hier meer over vertellen tijdens het vooronderzoek in de praktijk.

7. Hoe lang gaan facings mee?

Facing gaan in de meeste gevallen 5 tot 10 jaar en soms zelfs langer mee. Verschillende omstandigheden kunnen er voor zorgen dat een facing breekt of niet langer aan de tand hecht. Facings kunnen sneller slijten door nagels bijten of tandenknarsen. Wacht niet te lang met het bezoeken van de tandarts, wanneer u een beschadiging merkt. Vaak blijkt een facing goed te repareren of vervangen zonder dat de tand zelf beschadigt.

8. Kan ik met een facing alles eten?

In principe kunt u met een facing alles eten. Het bijten op harde dingen zoals uw nagels, een pen, een zuurtje en/of een te harde appel. Een ander ding wat tandartsen afraden na het plaatsen van een facing is het afscheuren van plakband met uw tanden.

9. Hoe wordt een facing geplaatst?

Composiet en porseleinen facings worden op verschillende manieren behandeld. Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een gewone tandvulling. Uw tand wordt eerst met zuur behandeld, zodat het oppervlak ruwer wordt en de facing beter aan de tand hecht. De composiet wordt in laagjes aangebracht en sluit aan op de rest van uw tanden. Laat u een porseleinen facing plaatsen, dan wordt er een dunne laag glazuur van uw tand afgeslepen. Daarna wordt een afdruk gemaakt van de tand en wordt aan de hand van dit model een facing gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens wordt de facing met een geavanceerde lijm aan de tand bevestigd.

10. Heeft een facing extra verzorging nodig?

Facings hebben geen extra of ander onderhoud nodig. Het is belangrijk om uw gebit dagelijks meerdere malen te reinigen en te poetsen met een zachte tandenborstel. Ook het gebruik van tandfloss wordt geadviseerd.

11. Hoeveel kost een facing?

De kosten hangen onder meer af van het materiaal waaruit de facing wordt gemaakt. Composiet facings zijn aanmerkelijk goedkoper dan de facings van porselein. Het prijsverschil wordt onder meer gemaakt door de inzet, kennis en kunde van een tandtechnisch laboratorium. Tijdens een vooronderzoek in de praktijk in Hoofddorp kan de tandarts u aangeven wat het plaatsen van een of meerdere facings kost.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect