06 - 150 387 65| 036 - 202 21 15| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Bruggen – Het vervangen van een of meerdere tanden of kiezen.

Wat is een brug?

Een brug bestaat uit drie of meer kronen en dient ter vervanging van een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug wordt op minimaal twee pijlertanden of op implantaten aangebracht. De pijlertanden worden -net als bij een kroon (link)- door de tandarts beslepen zodat de brug in het gebit geplaatst kan worden. De elementen die de ontbrekende tanden vervangen heten de pontic. De pontic bevindt zich meestal tussen de pijlertanden. Indien noodzakelijk bevinden de pijlertanden zich echter aan een kant van de pontic, dit wordt een vrijeind brug genoemd.

Een brug vormt een duurzame vervanging van uw ontbrekende of beschadigde tanden. De brug wordt met speciaal hechtmiddel aangebracht op de pijlertanden en biedt u een natuurlijk ogend gebit. In een tandtechnisch laboratorium wordt de brug exact op maat vervaardigd zodat deze perfect aansluit bij uw natuurlijke tanden en kiezen. Een brug is opgebouwd uit een basis van metaal en afgedekt met tandkleurig porselein. Dankzij de huidige techniek zijn brugelementen lichtdoorlatend en kunnen zij in gedetailleerde kleurgradaties aangeboden worden.

Bruggen

De behandeling

Aan de hand van het uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Het aanbrengen van een brug verloopt goeddeels volgens dezelfde procedure als het aanbrengen van een kroon en bestaat uit de volgende stappen:

1. Beslijpen tanden of kiezen
De pijlertanden of -kiezen worden zodanig beslepen dat er ruimte ontstaat voor het brugelement. Zo nodig wordt u plaatselijk verdoofd.

2. Gebitsmodel maken
Na het beslijpen wordt een nauwkeurige afdruk gemaakt van de kaak waar het brugelement geplaatst zal worden. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een gipsen model gemaakt. Op dit model wordt de brug vervolgens ontworpen. Om ervoor te zorgen dat de brug exact aansluit op uw gebit, wordt tevens een afdruk gemaakt van uw andere kaak. Dit wordt de beetregistratie genoemd en is essentieel voor het functioneren van uw gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de verhouding tussen de onder- en bovenkaak en hoe deze bijeen komen.

3. Kleurbepalen
De brug kan op volledig natuurlijk ogende wijze aansluiten op uw gebit. Er wordt altijd gekeken naar de kleur van de tanden en kiezen naast de brug. Met een kleurenkaart bepaalt de tandarts samen met u de kleur van uw brugelement. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gecreëerd.

4. Noodvoorziening
Meestal duurt het een tot twee weken voordat het laboratorium de brug heeft vervaardigd. Tijdens deze periode krijgt u een noodkroon op de afgeslepen tanden of kiezen.

Brug5. Brug plaatsen
Op het moment dat het brugelement gereed is worden de tijdelijke kronen verwijderd en de brug gepast. Hierna wordt de brug bevestigd met speciaal bevestigingscement. Na enkele minuten kan het overtollige cement verwijderd worden en is uw kroon gereed.

Nazorg

Een geplaatste brug heeft in feite dezelfde functie als gewone tanden of kiezen. Afhankelijk van uw gebitsverzorging kunt u een brugelement ruim tien jaar behouden. Er wordt tijdens de nazorg uitgebreid aandacht besteed aan de randaansluitingen en de algemene conditie van uw tandvlees. Uw tandarts en mondhygiënist zullen u adviseren over de juiste behandeling van uw gebit.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

11 0

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

12 0

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

14 2

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

11 0

www.dentperfect.nl 🦷✨👏🏻 #tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist ...

16 0

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist ...

9 0
Chat met Dent Perfect