06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Soort en materiaal

Wat een kroon precies kost, hangt af van wat voor soort kroon en het materiaal waarvan de kroon gemaakt is. Een opbouw kroon is over het algemeen voordeliger dan een volledige kroon op een implantaat. Het materiaal waar de kroon van gemaakt is weegt ook mee met de vraag ‘Wat kost een kroon?’

In de prijs voor een kroon zijn de kosten voor het consult met de tandarts, de kroon zelf en de techniekkosten allemaal inbegrepen. We leveren alle hedendaagse mogelijkheden voor kronen die op de markt beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld porselein, zyrkonium, porselein/metaal en goud. De kosten variëren hier sterk en maken de kosten van een kroon dan ook sterk variabel en moeilijk vooraf te bepalen.

Goed alternatief

Besparen op de kosten van een kroon kan door te shoppen. Veelal is het buitenland een goed alternatief. Zeker als het gaat om grotere ingrepen welke meerdere kronen en/of implantaten gaat. Landen zoals Turkije zijn een meer dan uitstekend alternatief.

DentPerfect Turkije

Wat kost een kroon FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over wat kost een kroon. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Is een kroon duurzaam?

Ja, een kroon is een duurzame vervanging voor een tand of kies. Kronen worden gemaakt op basis van een mal van uw natuurlijke tand en benadert zoveel mogelijk de originele vorm en functie van de tand die wordt vervangen. Het plaatsen van een kroon is gecompliceerder dan het vullen van een tand. Mede daarom is het noodzakelijk dat u enkele keren bij de tandarts terugkomt.

2. Hoeveel kost een kroon?

De exacte kostprijs van een kroon hangt af van diverse factoren. De keuze van het materiaal, porselein, metaal of een combinatie, speelt mee. Ook de kosten van een tandtechnisch laboratorium en de kosten van de tandarts zijn van invloed op de prijs van een kroon. Een tandarts kan een begroting maken, zodat u vooraf weet welke kosten u kunt verwachten.

3. Is een kroon in Turkije goedkoper?

Ja, de kosten voor zowel kronen als implantaten, bruggen en andere tandheelkundige behandelingen zijn in Turkije aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland.

4. Hoeveel kost een kroon in Turkije?

DentPerfect biedt kronen aan vanaf € 195. Zeker wanneer u meerdere kronen laat plaatsen en/of ook implantaten nodig heeft kunt u in Turkije behoorlijk op de kostprijs besparen.

5. Waarom zijn kronen en tandartsbehandelingen in Turkije goedkoper?

De kosten voor arbeidsloon, van zowel tandartsen, assistenten als praktijkmedewerkers, liggen lager dan in Nederland. Daarnaast zijn ook de algemene kosten, zoals nutsvoorzieningen, goedkoper. Dat maakt dat behandelingen voor een lager tarief aangeboden kunnen worden.

6. Dekt mijn verzekering de kosten voor een kroon in Turkije?

Tandheelkundige zorg wordt slechts beperkt vergoed. Aanvullende (tand)verzekeringen kunnen recht geven op extra vergoedingsmogelijkheden. In de meeste gevallen wordt een tandheelkundige behandeling niet volledig vergoed en is er altijd sprake van een eigen risico. Zorg die wel verzekerd is, dient doorgaans bij een door de zorgverzekeraar gecontracteerde tandarts toegepast te worden. Meer informatie over mogelijkheden en voorwaarden kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

7. Is een tandheelkundige behandeling in Turkije veilig?

DentPerfect levert hedendaagse behandelmethodes voor kronen. Er wordt gewerkt met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen waaronder porselein, zirkonium en combinaties van porselein en metaal. De moderne tandartspraktijk is comfortabel ingericht en voorzien van geavanceerde behandelapparatuur.

8. Welke kosten zijn bij het plaatsen van een kroon inbegrepen?

De manier waarop een kroon wordt geplaatst verschilt per situatie. Heeft u nog een natuurlijke tand of kies die na het bijslijpen als basis van de kroon dienst kan doen of is de tandwortel verdwenen en moet eerst een implantaat geplaatst worden? Wordt er gewerkt met een verdoving? De tandarts maakt een begroting die is afgestemd op uw situatie.

9. Kan ik de kosten van een kroon vergelijken?

Ja. U kunt dit onder andere doen door bij verschillende tandartsen een begroting te laten maken. Vaak kan een begroting alleen gemaakt worden, na een consult in de praktijk. Let bij het vergelijken op dat het uitgangspunt gelijk is, anders krijgt u een verkeerd beeld.

10. Heb ik garantie op een kroon?

Ja. De garantie voorwaarden en bepalingen krijgt u van de tandarts en/of praktijkmedewerkers. Om aanspraak te kunnen maken op garantie is uw dagelijkse mondhygiëne van groot belang.

11. Hoe vaak moet een kroon vervangen worden?

Kronen zijn duurzaam en gaan langdurig mee. Zeker bij de juiste verzorging is de levensduur van een kroon 20 tot 35 jaar. Vervangen is alleen dan noodzakelijk wanneer de kroon onherstelbaar is beschadigd. Dit kan gebeuren door ongevallen en/of een harde klap. Slechts in uitzonderlijke gevallen breekt een kroon af na het eten van te harde dingen en/of tandenknarsen. Mensen die bekend zijn met tandenknarsen kunnen gebruik maken van een op maat gemaakt bitje dat de tanden beschermt.

12. Hoe vaak moet ik naar Turkije om een kroon te laten plaatsen?

De behandeling wordt zo gepland dat deze op vlotte wijze verloopt. Wel dient u een aantal dagen te rekenen voor het volledig plaatsen van de kroon. De tandarts van DentPerfect in Hoofddorp bereidt de uiteindelijke behandeling met u voor.

13. Hoe kan ik een begroting laten maken?

De tandartsen van DentPerfect in Hoofddorp bespreken uw wensen en verwachtingen tijdens een consult. Gelijktijdig wordt uw gebit grondig nagekeken en gecontroleerd. Daar waar nodig kan een tandarts een röntgen opname maken, om zo inzicht te krijgen in de natuurlijke tandwortels. Op basis hiervan wordt een begroting opgesteld en weet u welke kosten u kunt verwachten.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect