06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Porselein

Een Tandkroon is het middel om een sterk beschadigde tand, waarvan het overblijvende deel niet stevig genoeg meer is om een traditionele vulling van amalgaam of composiet vast te houden, te repareren. Een tandkroon is een omhulsel van veelal porselein dat over uw afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. De tandarts lijmt het metalen of porseleinen kapje vast met een snel drogend cement.

Omdat een tandkroon vooraan in uw gebit geplaatst word is het van groot belang dat de kleur van de tandkroon overeen komt met de rest van uw gebit. Het uiterlijk van uw gebit zal flink opknappen na de plaatsing van de tandkroon. De tandkroon is niet te onderscheiden van de overige tanden en geeft een persoon weer zelfvertrouwen.

Complexe behandelingen

Dent Perfect ontvangt dagelijks mensen uit Nederland en Vlaanderen specifiek voor complexe behandelingen zoals een tandkroon of andere gebits kronen. Doordat onze tandartsen zoveel estethische ingrepen uitvoeren is hun specialisatie uitmuntend en hun kennis voortreffelijk. De tandartsen werken samen met ons inhouse tandtechnisch laboratorium voor een fraaie oplossing.

DentPerfect Turkije

Tandkroon FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een tandkroon. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een tandkroon?

Een tandkroon is een kapje, omhulsel, dat over een afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. Kronen worden gemaakt van metaal, porselein of een combinatie daarvan. Met behulp van snel drogend cement wordt een kroon vastgemaakt.

2. Wordt een kroon alleen op een bestaande tandwortel geplaatst?

Tandkronen kunnen zowel op een natuurlijke tandwortel als op een kunstwortel, implantaat, geplaatst worden. Wanneer een natuurlijke tandwortel ontbreekt dan zal de tandarts u een implantaat voorstellen.

3. Van welk materiaal wordt een tandkroon gemaakt?

Tandkronen worden van verschillende materialen of combinaties daarvan gemaakt. Veel mensen hebben de voorkeur voor een porseleinen tandkroon. Nieuwe technieken maken dat breuken in het kwetsbare porselein voorkomen worden. Porselein heeft een natuurgetrouw uiterlijk en wordt het vaakst gebruikt bij tanden vooraan in uw gebit. Metaal-porselein, de kroon heeft dan een basis van metaal en een omliggende rand van tandkleurig porselein. Een enkele keer heeft iemand een voorkeur voor een metalen kroon. Metaal is sterk en slijtvast. Het tandtechnisch laboratorium geeft een metalen kroon doorgaans een zilver- of goudkleurige legering. Tandartsen plaatsen deze kronen alleen achter in de mond, waar ze niet opvallen.

4. Wanneer kan een tandkroon geplaatst worden?

Tandkronen worden geplaatst, wanneer een natuurlijke tand of kies onvoldoende houvast biedt aan een vulling. Tandbederf kan een groot gedeelte van de tand of kies beschadigen. Daarnaast worden kronen ook regelmatig aangebracht ter verfraaiing van een gebit. Verkleurde en/of verkeerd gevormde tanden, krijgen daardoor een betere uitstraling.

5. Hoeveel kost een tandkroon?

De kosten voor kronen zijn variabel en hangen onder meer af van het soort kroon en het materiaal dat wordt gebruikt. Kronen worden vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium, ook deze kosten zijn variabel. Wat nog meer meespeelt bij de kosten van een tandkroon is het feit of de kroon een opbouw nodig heeft. Is er een tandwortel aanwezig, of moet eerst een implantaat geplaatst worden. Tijdens een consult bij de tandarts kan een begroting gemaakt worden, zodat u precies weet welke kosten u kunt verwachten.

6. Worden tandkronen vergoed door mijn zorgverzekering?

De vergoedingen voor tandheelkundige zorg variëren per zorgverzekering en per polis. U kunt uw polis er op na lezen en kijken welke vergoedingen in uw geval van toepassing zijn. Dit kunt u ook rechtstreeks navragen bij uw zorgverzekeraar.

7. Is napijn normaal na het plaatsen van een tandkroon?

Na de plaatsing van een tandkroon kan deze soms gevoelig zijn. Dit gevoel is doorgaans tijdelijk en neemt vanzelf af. Neem contact op met de tandarts als de gevoeligheid niet afneemt maar overgaat in pijn.

8. Kan een tandkroon gewoon gepoetst worden?

Voor het behoud van uw gebit is uw dagelijkse mondhygiëne belangrijk. Poets uw gebit met een zachte tandenborstel en besteed voldoende aandacht aan de ruimte rondom een kroon en het tandvlees. Vermijd dat tandplak zich rond de kroon kan vormen. Dit doet u door regelmatig te flossen en/of ragers te gebruiken. Tandplak vergroot de kans op ontstekingen van het tandvlees en zelfs het kaakbot kan hier op den duur door worden getroffen.

9. Heeft een tandkroon dezelfde kleur als mijn natuurlijke tand?

Ja, de tandarts zal de kleur van de kroon afstemmen op de andere tanden.

10. Kan een tandkroon verkleuren?

Bij een goede mondverzorging zal een tandkroon niet verkleuren. Wel kan zich tandplak op de kroon ontwikkelen. Laat uw gebit daarom periodiek door de tandarts controleren.

11. Wat doe ik als mijn tandkroon afbreekt?

Het komt zelden voor dat een tandkroon spontaan breekt. Beschadigingen doen zich voornamelijk voor wanneer u frequent op te harde dingen bijt, veel tandenknarst en/of door een harde klap of ongeval uw mond beschadigd. Neem in zo’n situatie altijd contact op met de tandarts, reparatie of herstel van de kroon is vaak mogelijk.

12. Is roken van invloed op de kleur van een tandkroon?

Ja, roken heeft invloed op zowel de kleur van een originele tand of kies als op de kleur van een tandkroon.

13. Hoe lang gaat een kroon mee?

Onder normale omstandigheden en bij een regelmatige mondverzorging gaan kronen 20 tot 35 jaar mee. De kwaliteit van de kroon speelt hierin een rol. Om langdurig plezier te hebben van een kroon laat u uw gebit periodiek door de tandarts nakijken. Deze kan eventueel tandplak verwijderen, waarmee de kans op tandvleesontstekingen tot een minimum wordt beperkt.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect