06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Uiterlijk

Tandimplantaten bepalen mede het uiterlijk van u en uw gebit. Uw gebit is nu eenmaal een groot onderdeel van uw uiterlijk. Een slecht gebit kan ervoor zorgen dat mensen zelfs een negatief vooroordeel over een persoon vormen. Als uw gebit er goed uit ziet heeft dit een positief effect op de manier waarop mensen naar u kijken en met u omgaan. Kortom de opvatting over u veranderd.

Daarnaast brengen tandimplantaten een verbetering teweeg in uw spijsvertering, doordat bijten en kauwen probleemloos gaat en zonder pijn, word uw eten beter verwerkt door uw lichaam. In dat geval kan men spreken van een functionele oplossing door het plaatsen van tandimplantaten. Op een implantaat kunnen kunsttanden zoals een kroon, brug of overkappingsprothese geplaatst worden, een tandimplantaat vormt voor deze oplossingen een solide basis. Tandimplantaten werken dus mee aan een gezond eet en leef patroon en hebben niet alleen maar een estetische functie.

Uitgebreid vooronderzoek

Wanneer u beslist om een tandimplantaat behandeling te ondergaan in een van onze praktijken in Turkije, verwijzen wij u eerst naar onze praktijk in Rotterdam. U zult een uitgebreid vooronderzoek ondergaan en worden foto’s van uw gebit genomen en wordt voornamelijk gekeken naar uw kaakbot of het voldoende sterk en vol is voor het plaatsen van implantaten. Uw verslag met foto’s worden verzonden naar uw behandelende implantaloog en aan de hand van zijn terugkoppeling stellen wij een behandelplan voor u op en natuurlijk de kostenplaatje van uw behandeling.

DentPerfect Turkije

Tandimplantaten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over tandimplantaten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een tandimplantaat?

Tandimplantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijke, duurzame materialen zoals titanium. Implantaten vervangen natuurlijke tandwortels en worden ook wel kunstwortels genoemd. Implantaten worden gecombineerd met een kroon, een brug en/of een prothese.

2. Hoeveel tanden vervangt een implantaat?

Een tandimplantaat kan één of meerdere natuurlijke tanden en/of kiezen vervangen. Tandimplantaten kunnen ook in plaats van een kunstgebit geplaatst worden. Hiermee creëert u een basis voor een permanente prothese die aanvoelt als een natuurlijk gebit.

3. Kan iedereen tandimplantaten laten plaatsen?

Nee, helaas niet. Vooraf wordt uw gebit grondig onderzocht en zal een ervaren tandarts uw gezondheid, medische verleden en eventueel medicijngebruik met u bespreken. Ook wordt gekeken naar de aanwezigheid van voldoende gezond kaakbot. Wanneer u bekend bent met onstabiele diabetes, hart- en vaataandoeningen en/of hemofilie kan een tandarts het plaatsen van implantaten afraden. Bij mannen en vrouwen die roken is de kans op teleurstellingen groter. Tabaksproducten hebben negatieve invloed op de doorbloeding en het verankeren van het implantaat in uw kaakbot.

4. Hoe ingrijpend is het plaatsen van een tandimplantaat?

In tegenstelling tot wat veel mensen ten onrechte denken, is het plaatsen van een implantaat te vergelijken met het eenvoudig trekken van een tand of kies. De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats en u voelt geen pijn. Napijn is van korte duur en kan met een pijnstiller bestreden worden.

5. Hoe kan ik een tandimplantaat onderhouden?

Implantaten kunt u net zoals natuurlijke tanden onderhouden. Dat betekent dat u dagelijks uw gebit meerdere malen poetst met een zachte tandenborstel. Doe dit in combinatie met regelmatig flossen of het gebruik van tandenragers. Kies daarbij voor periodieke controles, zodat uw gebit in goede conditie blijft en eventuele problemen tijdig behandeld worden.

6. Hoe lang gaat een tandimplantaat mee?

De levensduur van implantaten is afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat en de manier waarop u met mondhygiëne omgaat. Bij een goede mondverzorging is een implantaat in principe onverwoestbaar en gaat deze uw leven lang mee. Volg de verzorgingsrichtlijn op en combineer dit met regelmatige tandarts controles.

7. Welke voordelen hebben tandimplantaten?

Implantaten zitten verankerd in het kaakbot, waardoor u de keuze voor een vaste prothese heeft. Ook kiezen mensen met implantaten regelmatig voor een klikgebit. Zowel een klikgebit, als een kroon of bruggen voelt natuurlijk aan. Het kaakbot slinkt niet verder en u kunt zonder problemen praten en kauwen. Omdat het implantaat een kunstwortel is, hoeft u niet over eigen tanden of kiezen te beschikken die als basis voor een kroon of brug kan dienen.

8. Ik zie erg op tegen de behandeling. Is mijn angst terecht?

Uw angst is enerzijds begrijpelijk maar anderzijds overbodig. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U voelt niets van de ingreep en de tandarts vertelt telkens wat er gebeurt. Door een geavanceerd camerasysteem is het mogelijk om zelf mee te kijken. Bij het plaatsen van implantaten in zowel de boven- als onderkaak gaat zelden iets mis. In ruim 95% van alle behandeling is er geen sprake van problemen of complicaties.

9. Is mijn gezicht gezwollen na het plaatsen van een tandimplantaat?

Lichte zwellingen en verkleuringen kunnen zich voordoen in uw gezicht en een enkele keer ook in de hals. Dit zijn bijwerkingen van tijdelijke aard die na 3 tot 4 dagen zijn verdwenen. Zwellingen kunt u tegengaan door te koelen. Wanneer u te maken heeft met zwellingen kunt u dagelijks meerdere keren koelen met bijvoorbeeld een ice pack.

10. Heb ik garantie op een implantaat?

De kans op een succesvolle behandeling is hoog. Het merendeel van de implantaten groeit probleemloos vast in het kaakbot. Problemen doen zich vaak voor als gevolg van externe factoren. Wanneer een implantaat beschadigd raakt door een slechte mondhygiëne, tandenknarsen, ongevallen, slecht ingestelde diabetes, bestralingsbehandelingen en/of medicijngebruik dan is dit van invloed op de garantie voorwaarden en bepalingen.

11. Is er een leeftijdsgrens van toepassing?

Nee, in principe niet. Implantaten kunnen geplaatst worden wanneer het kaakbot volgroeid is. Dit is doorgaans vanaf het 18e/ 19e levensjaar. Van een boven leeftijd is geen sprake. Zolang u gezond bent en over voldoende kaakbot beschikt kunt u het laten plaatsen van implantaten overwegen.

12. Is roken van invloed op tandimplantaten?

Tabaksproducten hebben een negatieve invloed op de doorbloeding van onder andere uw tandvlees. Na het plaatsen van implantaten bemoeilijkt dit de genezing en bestaat er een verhoogde kans op ontstekingen en het onvoldoende verankeren van het implantaat. Geadviseerd wordt om tijdig voor de ingreep te stoppen met roken en dit tot enkele weken na de behandeling vol te houden.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect