06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Tandartstarieven

Tandimplantaat kosten zijn nog steeds aan de hoge kant in Nederland. Het loslaten van de prijzen heeft hier niet positief aan bijgedragen. Voor een tandimplantaat met kroon moet al snel € 1500,- of meer betaald worden. In Nederland zijn de tandartstarieven voor 2014 zijn net als in 2013 vastgesteld door de overheid, dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. De tarieven voor 2014 zijn met 3.79% geïndexeerd ten opzichte van 2013.

In Turkije zijn de kosten niet door de overheid vastgesteld wat een positieve werking heeft op tandimplantaat kosten. De concurrentie is hoog en de prijzen daardoor scherp! Tandimplantaat kosten zijn hierdoor en door de lagere kosten in Turkije een stuk voordeliger dan in Nederland.

Begroting

Bij Dent perfect geen verborgen kosten of addertjes onder het gras! U krijgt van ons altijd een begroting (prijsopgaaf) en wij wijken hier niet vanaf. U betaald pas wanneer u de implantoloog heeft gesproken in Turkije en instemt met het behandelplan.

DentPerfect Turkije

Tandimplantaat kosten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over tandimplantaat kosten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Welke kosten zijn er verbonden aan een tandimplantaat?

Tandartstarieven en vergoedingsbedragen worden jaarlijks vastgesteld. Een volledige behandeling met implantaten bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal een eigen tarief kennen. Bij Dent Perfect kunt u vanaf € 545 een implantaat laten plaatsen. Dit is alleen het implantaat, zonder kroon, brug of prothese.

2. Worden implantaten vergoed?

Implantaten worden vanuit de basisverzekering alleen vergoed als er sprake is van een ontwikkelingsstoornis en/of een groeistoornis. Als dat bij u niet het geval is, kunt u eventueel nog recht hebben op een vergoeding vanuit een aanvullende (tand)zorgverzekering. Vaak wordt niet het volledige bedrag vergoed en blijft het bij een gedeeltelijke kostenvergoeding. De exacte voorwaarden en mogelijkheden kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

3. Kan ik de kosten van implantaten aftrekken van mijn jaarlijkse belastingaangifte?

Medische kosten die u zelf betaald en die niet door een zorgverzekeraar vergoed worden, kunnen onder bepaalde voorwaarden van de inkomstenbelasting aangifte worden afgetrokken. De mogelijkheden hiervoor zijn beperkt en de Belastingdienst hanteert regels en voorwaarden die jaarlijks aan wijzigingen onderhevig zijn. Om eventuele naheffingen en boetebedragen te vermijden kunt u zich eerst laten informeren door een belastingconsulent. Deze kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn in uw situatie.

4. Kan ik korting krijgen op tandimplantaat kosten?

Het staat u vrij om tijdens een consult bij de tandarts te vragen naar kortingsmogelijkheden. Wordt u een korting aangeboden? Kijk dan altijd aandachtig naar de van toepassing zijnde voorwaarden, zodat u achteraf niet onaangenaam wordt verrast.

5. Is het goedkoper om gelijktijdig meerdere implantaten te laten plaatsen?

Een tandheelkundige behandeling wordt volledig op maat samengesteld. Blijkt daarbij dat u één implantaat nodig heeft, dan is het onrealistisch om te denken dat bij een paar extra implantaten de prijs naar beneden gaat. Een ervaren tandarts onderzoekt uw mond en gebit nauwkeurig voordat een behandeling wordt voorgesteld. Er wordt daarbij ook naar uw verwachtingen ten aanzien van uw gebit geluisterd. Er worden nooit meer implantaten geplaatst dan strikt noodzakelijk.

6. Hoe vaak moet ik naar Turkije en wat zijn de extra kosten?

Implantaten, kronen, bruggen en protheses kunnen niet tijdens één en dezelfde behandeling geplaatst worden. Het merendeel van de mensen dat de ingreep door Dent Perfect toe laat passen gaat minimaal 2 keer naar Turkije. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de ingreep die wordt uitgevoerd. Ondanks de bijkomende reiskosten is de ingreep aan het einde van de rit nog altijd vele malen voordeliger dan bij een tandarts in Nederland.

7. Is het verstandig om voor een goedkoop implantaat te kiezen?

Dent Perfect werkt met implantaten van het Zwitserse Straumann, het Italiaanse Resista en het Duitse Bego. Deze producenten leveren wereldwijd tandimplantaten van hoogwaardige kwaliteit die in de regel uw leven lang meegaan. Onze tandartsen raden het gebruik van goedkopere Chinese of Israëlische implantaten af. De kwaliteit laat te wensen over en het prijsverschil kunt u beter besteden aan een duurzaam en goed implantaat.

8. Kunnen tand implantaten bij iedereen geplaatst worden?

Nee, om te beginnen moet het kaakbot volgroeid zijn en dat is in de regel pas vanaf 18 jaar. Daarnaast kunnen implantaten ook niet geplaatst worden wanneer er onvoldoende kaakbot is en/of wanneer u bepaalde aandoeningen heeft. Voorafgaand aan een behandeling met implantaten vindt eerst een onderzoek plaats en stelt een tandarts vragen over uw gezondheid. Op basis daarvan kan een behandeladvies worden verstrekt.

9. Kan ik eenmaal in Turkije nog van de behandeling afzien?

Het staat u volledig vrij om zelfstandig een beslissing te nemen. Wanneer u kort voor de behandeling, in Turkije, toch afziet van de ingreep kunnen eventuele annuleringskosten in rekening worden gebracht. De tandarts kan u hier meer over vertellen.

10. Kan de ingreep onder narcose worden toegepast, als ik daarvoor extra betaal?

Nee, het plaatsen van implantaten gebeurt met een plaatselijke verdoving. U voelt geen pijn. Bent u erg angstig of heeft u tandarts vrees? Bespreek dit vooraf met de tandarts. Eventueel kan overwogen worden om u een kalmerend middel te geven, zodat u ontspannen in de behandelstoel plaats kunt nemen.

11. Is nazorg bij het tandimplantaat tarief inbegrepen?

De exacte inhoud van de behandeling wordt uitgebreid toegelicht. U betaalt voor een volledige behandeling. Nazorg is hier eveneens onderdeel van. Met vragen en/of klachten wanneer u terug bent in Nederland kunt u terecht bij de praktijk van Dent Perfect in Hoofddorp.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect