06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Nieuwe technieken

Een porseleinen kroon of een brug werden tot niet zo lang geleden gemaakt van voornamelijk een combinatie van porselein en metaal. Nu is dit niet meer nodig en kan een porseleinen kroon zo sterk gemaakt worden dat het toevoegen van metaal niet meer nodig is. Door nieuwe technieken is de kans op breuk zeer klein geworden.

Esthetisch gezien zijn volledig porseleinen kronen superieur aan porseleinen kronen die zijn gecombineerd met metaal of gouden kronen omdat een volledig porseleinen kroon een natuurlijker voorkomen heeft. Het porselein is tandkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit.

Opbouwen en herstellen

Een porseleinen kroon kan in veel situaties worden toegepast. Kronen zijn de ideale manier om tanden of kiezen die kapot zijn of aangetast zijn door natuurlijk verval of een wat grote vulling nodig hebben weer op te bouwen en te herstellen.

Door een kroon krijgt een tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer volledig terug.

DentPerfect Turkije

Porseleinen kroon FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een porseleinen kroon. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een porseleinen kroon?

Een porseleinen kroon is in feite een kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Met behulp van een speciale cement wordt de kroon op de tand of kiest vastgelijmd. Een porseleinen kroon geeft uw tand of kies de oorspronkelijke functie en vorm weer terug.

2. Waarom laat ik een porseleinen kroon plaatsen?

Een kroon kan geplaatst worden wanneer een tand of kies door tandbederf voor een groot deel verloren is gegaan en er onvoldoende houvast is voor een vulling. Ook om een breuk in tand of kies te voorkomen bij of na een wortelkanaalbehandeling en/of vulling kan een kroon geplaatst worden. Tegenwoordig worden kronen ook geplaatst om het uiterlijk van een gebit te verfraaien. Dit betreft dan doorgaans tanden of kiezen die vooraan in de mond staan.

3. Hoe wordt een porseleinen kroon geplaatst?

De tandarts slijpt eerst de betreffende tand of kies af totdat er genoeg ruimte is om de kroon te plaatsen. Er wordt een afdruk gemaakt, waar vervolgens een soort mal van wordt gemaakt. De porseleinen kroon wordt gemaakt op basis van de afdruk en past precies bij uw gebit. Kronen die meer vooraan in de mond worden geplaatst krijgen de kleur van uw tanden. Verder naar achter kan een tandarts een metaalkleur gebruiken, deze tanden zijn immers niet zichtbaar. Wanneer de kroon wordt geplaatst, gebruikt de tandarts een snel hardend middel. Is er onvoldoende basis om een kroon te plaatsen? Dan kan een tandarts in overleg met u besluiten om eerst een implantaat te plaatsen.

4. Kan een kroon in één behandeling geplaatst worden?

Nee, u moet een aantal keren naar de tandartspraktijk komen. De kroon wordt op basis van de tandafdruk vervaardigd in een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium.

5. Hoe lang gaat een porseleinen kroon mee?

Volledig porseleinen kronen worden alleen gemaakt, wanneer u daar specifiek om vraagt. Porselein is mooi en ziet er hetzelfde uit als de natuurlijke tandkleur, maar het is een kwetsbaar materiaal. Vaak wordt er daarom gewerkt met kronen die gemaakt worden van een combinatie van metaal en porselein. Metaal vorm de basis en daarom heen wordt een laagje porselein aangebracht. De kroon ziet er daardoor natuurlijk uit, heeft dezelfde kleur als een tand en gaat langdurig mee. Bij een goede mondhygiëne en periodieke tandartscontroles ligt de levensduur van een kroon tussen de 20 en 35 jaar.

5. Hoe kan ik een porseleinen kroon onderhouden?

Dagelijkse mondhygiëne is voor kronen belangrijk. Met name het tandvlees rondom de kroon moet voldoende en regelmatig gereinigd worden. De rand van een kroon is gevoelig voor tandplak, wat uiteindelijk weer tot ontstekingen van het tandvlees kan leiden. Kies voor het gebruik van een zachte tandenborstel en overweeg het gebruik van flossdraad en/of ragers.

6. Is het plaatsen van een kroon pijnlijk?

Het plaatsen van een kroon op zich is niet pijnlijk. De tandarts verdoofd de tand plaatselijk. Het slijpen zelf is pijnloos. Wanneer een kroon wordt geplaatst op een kies zonder zenuw is verdoven overbodig. Napijn doet zich zelden voor.

7. Hoeveel kost een porseleinen kroon?

DentPerfect biedt verschillende mogelijkheden aan voor het plaatsen van kronen. Tarieven beginnen bij € 195 voor een kroon. Tijdens een bezoek aan de praktijk kan de tandarts een behandelplan en/of behandeladvies op maat geven.

8. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

DentPerfect adviseert u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Tandheelkundige vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn, voor volwassenen, beperkt. Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten, zijn er wellicht andere vergoedingsmogelijkheden. U dient ook rekening te houden met het eigen risico. Uw verzekeraar kan exact vertellen of aangeven welke mogelijkheden op u van toepassing zijn.

9. Vanaf welke leeftijd kan een kroon geplaatst worden?

Kronen kunnen worden geplaatst bij een volgroeid gebit. Bij de meeste mensen is het gebit volgroeid vanaf ongeveer halverwege de tienerjaren. Belangrijk is dat het levende weefsel onbeschadigd blijft door het plaatsen van een kroon. Tandartsen zullen niet ieder tot het plaatsen van een kroon overgaan tot wanneer een volledig melkgebit is gewisseld voor blijvende tanden.

10. Heb ik garantie op een porseleinen kroon?

Ja, u heeft garantie op een kroon. De garantie voorwaarden en bepalingen krijgt u tijdens het consult in de praktijk. Let daarbij op, dat u er een goede mondhygiëne op na houdt.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect