06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Porseleinen schildjes

Porseleinen facings (of veneers) zijn dunne, bijna transparante porseleinen schildjes die aan de voorkant van de tanden worden geplaatst om het gebit te verfraaien. Een porseleinen facing kan spleetjes tussen (voor)tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Met porseleinen facings kun je alles eten. Afgeraden word om niet op harde dingen te bijten, zoals zuurtjes, je nagels of bijvoorbeeld een potlood. Ook de tanden welke voorzien zijn van Porseleinen facings gebruiken voor het afscheuren van bijvoorbeeld tape is af te raden.

Verkleurt niet

Het grote voordeel van porselein is, dat het niet verkleurt en dat er in de loop der jaren geen rook-thee-koffie aanslag op hecht. Een zo natuurlijk mogelijk resultaat en een prachtige uitstraling word gecreeërt door een kleur die nooit witter is dan de kleur van het wit in uw ogen te kiezen.

Ook de vorm wordt onder de loep genomen, deze moet zeker bij de vorm van uw gezicht aansluiten. Het eindresultaat is de creatie van een prachtig gebit met een zeer natuurlijke en mooie uitstraling gebaseerd op uw persoonlijke wensen en gebitssituatie.

DentPerfect Turkije

Porseleinen facings FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over porseleinen facings. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een porseleinen facing?

Een porseleinen facing wordt gemaakt van keramische metaaloxiden die bij een hoge temperatuur met elkaar worden verbonden. Het resultaat hiervan is een transparante glasmatrix. De kleur van de facing kan hierdoor perfect afgestemd worden op uw natuurlijke tandbeen en glazuur. Porseleinen facings worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium.

2. Wordt een porselein facing direct op mijn tand gemaakt?

Nee, facings worden in minimaal twee behandelingen gemaakt en geplaatst. Porseleinen facings worden in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. De eerste behandelsessie worden uw tanden, indien nodig, bijgeslepen en wordt een afdruk van de tanden gemaakt. Op basis van deze mal worden de facings vervaardigd.

3. Is het altijd mogelijk om een porseleinen facing te laten plaatsen?

Om facings, zowel composiet als porselein, te laten plaatsen is het belangrijk dat er genoeg van uw eigen tand over is. De eigen tand wordt gebruikt als basis voor de facing. De kleur, vorm of stand van de tand doet minder ter zake. Is er onvoldoende of geen tand die als basis gebruikt kan worden, dan kan in plaats van een facing een kroon geplaatst worden.

4. Kan een porseleinen facing op een kroon geplaatst worden?

In principe kan een facing op een kroon geplaatst worden. In de praktijk is het eenvoudiger om een oude, lelijke kroon te laten vervangen door een mooie nieuwe kroon.

5. Hoe lang gaat een porseleinen facing mee?

De exacte levensduur van een facing hangt af van de manier waarop u uw tanden gebruikt, het feit of u tandenknarst en de levensstijl die u heeft. In normale omstandigheden kunt u met facings alles eten zoals u dat met eigen tanden doet. Het bijten op nagels of het afscheuren van een stukje plakband doet u beter niet. Porseleinen facings zijn een duurzame oplossing die gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan.

6. Kan een porseleinen facing verkleuren?

Porseleinen facings zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en zijn zeer stabiel. In tegenstelling tot composiet facings, verkleuren porseleinen facings niet tot nauwelijks.

7. Kunnen porseleinen facings gebleekt worden?

Nee, facings kunnen later niet gebleekt worden. De kleur van de nieuwe facings moet met zorg worden bepaald. De ervaren tandarts zal u hierbij adviseren en helpen.

8. Kan een porseleinen facing vervangen worden?

Ja, al moet u zich vooraf beseffen dat u eerst een aantal weken met uw eigen tanden loopt. Staan deze scheef of zijn ze verkleurd dan is dit uiteraard zichtbaar. Eventueel kan de tandarts een zogenaamde noodrestauratie maken, totdat de nieuwe facings geplaatst worden. Wanneer u bestaande facings wilt laten vervangen is een goede planning vooraf noodzakelijk.

9. Kan ik facings laten plaatsen ondanks tandenknarsen?

Tandenknarsen is iets wat veel mensen ongemerkt in hun slaap doen. De een heeft hier meer last van dan de ander. Feit is dat tandenknarsen uw tanden versnelt doet slijten. Ondanks dat is het mogelijk om porseleinen facings te laten plaatsen. De tandarts zal voorstellen om een bitje te maken, dat u ’s nachts draagt ter bescherming van uw tanden.

10. Moeten mijn tanden geslepen worden voor facings?

De tandarts beoordeelt dit. Vaak is het voor een mooi en duurzaam resultaat noodzakelijk om de tanden bij te slijpen. Dit slijpen is overigens niet pijnlijk.

11. Wat als een porseleinen facing beschadigd wordt?

Er kan een stukje van uw tand afbreken, maar ook kan het tandvlees zich in de loop der jaren optrekken. Een porseleinen facing kan vervangen worden. Het is dan doorgaans niet nodig om verder aan de tand te slijpen. De tandarts kan u adviseren over de beste oplossing. Het aantal keren dat u een facing laat plaatsen en/of vervangen is niet aan een maximum verbonden.

12. Hoe voelt een porseleinen facing?

Ervaren tandartsen plaatsen de facings op zo’n manier dat het aanvoelt als uw eigen gebit. In het begin is wennen noodzakelijk. Zo kunnen de facings iets langer zijn dan uw eigen tanden. Dit merkt u wanneer u na het plaatsen van de facings gaat praten. Uw klank kan enigszins vervormd zijn. Binnen een paar dagen herstelt dit zich en heeft u er geen last meer van.

13. Hoe moeten porseleinen facings verzorgd worden?

Na het plaatsen van facings blijft u elke dag uw tanden poetsen. Het gebruik van een zachte tandenborstel wordt geadviseerd. Flossen rondom en tussen de facings helpt tandplak voorkomen.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect