06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Mooie nieuwe tanden

Een nieuw gebit, mooie nieuwe tanden. Dent perfect heeft zich gespecialiseerd in alle behandelingen voor mooie tanden in een nieuw gebit. U kunt nieuwe tanden krijgen door middel van kronen en bruggen, implantaten of een kunstgebit. In onze klinieken in Antalya en Istanbul kan dit ook nog eens heel voordelig.

Behandelingen door onze tandartsen en implantologen worden zorgvuldig en professioneel uitgevoerd om u een zo mooi mogelijk nieuw gebit aan te meten.

Uitstraling van de lach

De juiste vorm, de dikte en de kleur van het tandvlees spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van de lach. Een lach met schitterende tanden, maar met verkleurd tandvlees is niet mooi. Esthetische tandvlees correctie herstelt de verhoudingen in de glimlach en mogelijke verschillen in tand lengte.

Gezond tandvlees heeft een roze kleur en sluit stevig aan rondom de gebitselementen. Dagelijkse mondhygiëne kan tandplak en tandsteen vorming voor een groot gedeelte voorkomen en zeer zeker ook verhelpen.

DentPerfect Turkije

Nieuw gebit FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een nieuw gebit. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat zijn implantaten?

Implantaten vervangen natuurlijke tandwortels en zijn in feite kunstwortels. Implantaten worden onder plaatselijke verdoving in uw kaakbot geplaatst. Deze ingreep wordt toegepast door een vakbekwame, ervaren implantoloog. Het duurt ongeveer 3 maanden voordat een implantaat is vastgegroeid, en er kan worden begonnen met het aanmeten van kronen, bruggen en/of een klikgebit.

2. Hoe wordt een kroon, brug of gebitsprothese gemaakt?

De tandarts meet uw nieuwe prothese aan. Hiervoor wordt een mal gemaakt van uw natuurlijke gebit. De afdruk dient voor het maken van een kroon, brug of prothese die worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. De kleur en vorm van het nieuwe gebit geven uw mond een verzorgde uitstraling.

3. Hoe lang gaat een gebitsprothese mee?

Kronen en bruggen gaan doorgaans veel langer mee dan een volledig kunstgebit of klikgebit. Diverse factoren zijn hierop van invloed. U kunt hierbij denken aan de kauwkracht, maar ook het onderhoud en de verzorging van uw gebit spelen hierin een rol.

4. Mag ik zelf de kleur van mijn nieuwe gebit kiezen?

Zowel de vorm als kleur van het nieuwe gebit wordt in samenspraak met een ervaren tandarts besproken. U kunt rekenen op een deskundig advies, zodat uw nieuwe gebit volledig naar wens kan worden gemaakt.

5. Kan ik voor een extra luxe gebitsprothese kiezen?

Ja, in overleg met de tandarts kunt u een voorkeur hebben voor een gouden tand of kies. Het is ook mogelijk om een stukje goud in te laten leggen of super witte porseleinen tanden te gebruiken. Vraag naar de mogelijkheden, zodat hier in de kostenbegroting rekening mee kan worden gehouden.

6. Kan ik met mijn nieuwe gebit alles eten?

Zowel kronen, bruggen als een kunst- of klikgebit benaderen de functionaliteit van een natuurlijk gebit tot dichtbij. Het is en blijft echter een prothese en dat betekent dat u te maken heeft met enkele beperkingen. Wees voorzichtig en terughoudend met het kauwen op harde snoepjes, bijt niet op nagels en vermijd dat u plakband of tape losscheurt met uw gebit.

7. Wat is een klikgebit?

Een klikgebit wordt bevestigd op tenminste twee implantaten. U kunt een voorkeur hebben voor een klikgebit als u bij het dragen van een kunstgebit regelmatig merkt dat deze loszit. Een klikgebit kan zowel worden geplaatst in de boven- als onderkaak.

8. Slinkt mijn mond door een nieuw gebit?

Het komt geregeld voor dat mensen met een kunstgebit problemen ervaren bij het passen en goed zitten van de prothese. Wanneer uw natuurlijke tandwortels zijn verdwenen, slinkt de kaak waardoor er ruimte ontstaat en een kunstgebit losser zit dan gebruikelijk. Het slinken kan voor een groot gedeelte voorkomen worden, door enkele wortels te behouden. Wanneer u implantaten laat plaatsen krijgt een kaakbot ook minder kans om te slinken.

9. Moet ik een gebitsprothese laten controleren?

Om ongemakken te voorkomen wordt geadviseerd om ook een gebitsprothese periodiek te laten controleren. Ook als u geen klachten heeft, is het belangrijk om naar de controle te gaan. Het slinken van uw natuurlijke kaakbot gaat ongemerkt en valt pas op wanneer een prothese niet meer goed past of goed zit. Een tandarts kan hier tijdig op inspelen en u van deskundig advies voorzien. Daarnaast kan een tandarts de gezondheid van uw mond controleren en op deze manier vervelende ontstekingen voorkomen.

10. Klopt het dat ik aan een nieuw gebit moet wennen?

Een nieuwe prothese zit meestal niet direct lekker. Het voelt anders en daar moet u aan wennen. U zult in het begin zelfs moeten wennen aan een ander uiterlijk als u in de spiegel kijkt. Uw mond zal er minder uitgevallen uitzien. Ook eten kan in het begin wat onwennig zijn. Doe het in het begin rustig aan en begin met het eten van zacht voedsel en stap langzaamaan over op meer stevige dingen. Neem de tijd om te eten en vermijd harde snoepjes zoals zuurtjes of lolly’s. Praten kan in het begin ook nog wat onwennig zijn. Zo kunt u slissen, terwijl u daar voorheen geen last van heeft gehad. Bepaalde klanken, klinken opeens anders. Dit is echter niets om u zorgen over te maken. Uw mond moet wennen aan het nieuwe gebit en na een aantal dagen gaat alles al een stuk beter.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect