06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Nederland vs Turkije

De kosten van een kroon bij een tandarts in Nederland zijn aanzienlijk hoger dan die van een tandarts in bijvoorbeeld Turkije. De kosten van een kroon, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, ligt in landen als Turkije al snel 40% tot 50% lager. Dit percentage kan oplopen indien er meerdere tanden tegelijk behandeld moeten worden. De kortingen op kronen en implantaten zijn hoog en kunnen u veel geld besparen t.o.v landen als Nederland.

De kosten van een kroon mogen dan wel veel lager zijn, de kwaliteit van de kronen is minimaal net zo goed. Vele merken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn ook in Turkije te krijgen. Materiaal is hetzelfde en de kwaliteit van de tandarts is minimaal hetzelfde als die in Nederland. Vele patienten voor u hebben de stap genomen en hun kronen laten plaatsen in Turkije.

Voortreffelijke behandeling

Plaatsing is goed en goedkoper dan in Nederland. Dent Perfect neemt alle zorgen uit handen en zorgt voor een voortreffelijke behandeling in Turkije.

Bekijk alle tarieven!

DentPerfect Turkije

Kosten kroon FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over kosten kroon. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat kost een kroon?

De kosten voor het plaatsen van een kroon variëren en bevatten verschillende facetten. Heeft u al een implantaat of wordt de kroon op een natuurlijke tandwortel geplaatst? Van welk materiaal wordt de kroon gemaakt? DentPerfect biedt kronen vanaf € 195 aan. Een exacte begroting van de kostprijs krijgt u na een consult bij de tandarts.

2. Worden de kosten van kronen vergoed?

Kronen en de kosten daarvan worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Ook minderjarigen die een kroon nodig hebben, krijgen deze niet automatisch vergoed. Bepaalde aanvullende zorgverzekeringen bieden vergoedingsmogelijkheden. De uiteindelijke hoogte van de vergoeding hangt af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan aangeven of u recht heeft op een vergoeding en aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

3. Hoe lang gaat een kroon mee?

Kronen zijn duurzaam en kennen een lange levensduur afhankelijk van de materialen die gebruikt worden. Een kroon kent een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Goede mondhygiëne voorkomt beschadigingen, waardoor een kroon langer meegaat. Periodieke tandartscontroles hebben als voordeel dat zaken als tandplak tijdig ontdekt en verwijderd kunnen worden, zonder de kroon te beschadigen.

4. Ik wil geen metaal in mijn mond, waar kan ik voor kiezen?

Combinaties van metaal en porselein worden vaak gebruikt bij het vervaardigen van kronen. U heeft echter ook de keuze voor een volledige zirkonium kroon of voor een combinatie van zirkonium met porselein.

5. Welk materiaal is het sterkste?

Porselein is het zachtste en minst sterk. Metaal is slijtvast, maar ook zirkonium is sterk en duurzaam.

6. Krijg ik een specificatie van de materialen die gebruikt worden?

Ja, bij de levering en plaatsing van een kroon ontvangt u een gespecificeerde factuur waar ook productinformatie op vermeld staat. Naast vermelding van de gebruikte materialen worden ook de lotnummers duidelijk gespecificeerd weergegeven.

7. Kan een kroon slijten door tandenknarsen?

Ja, langdurig tandknarsen komt de staat van een kroon niet ten goede. Tandartsen adviseren mensen die bekend zijn met tandenknarsen een bitje op maat te laten maken. Deze kunt u gedurende de nacht dragen, zodat uw tanden en kronen beschermd zijn tegen beschadigingen door tandenknarsen.

8. Zijn de kosten van kronen in Turkije goedkoper als in Nederland?

Ja, er zitten grote verschillen in de kostprijs. Zo kunt u ruim 50% besparen op de kostprijs, door kronen in Turkije te laten plaatsen.

9. Hoe is de kwaliteit van tandarts zorg in Turkije?

DentPerfect heeft vestigingen in Hoofddorp, Antalya en Istanbul. U wordt behandeld door ervaren, vakbekwame tandartsen die werken met geavanceerde apparatuur. Kwaliteit van de zorg is hoog waarbij u kunt vertrouwen op professionele nazorg en persoonlijke begeleiding gedurende het volledige behandeltraject.

10. Hoe vaak moet ik naar Turkije?

Voor het plaatsen van kronen zijn in principe twee behandelingen voldoende. Kronen worden gemaakt op basis van een tandafdruk. Tijdens een intakegesprek bij de praktijk in Hoofddorp geeft de tandarts aan wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe vaak u in de praktijk in Turkije verwacht wordt.

11. Zijn de kosten van de reis inbegrepen?

Nee, deze kosten zijn niet inbegrepen. U kunt zelf uw reis en verblijf regelen, maar u kunt dit ook overlaten aan de medewerkers van DentPerfect. In overleg worden een vlucht en hotel gereserveerd. U bepaalt hierbij zelf vanaf welke luchthaven u vertrekt en met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt. Het hotel of appartement bevindt zich in de directe omgeving van de tandartspraktijk.

12. Valt een kroon op in mijn gebit?

Nee, de kroon zal er uit zo uitzien als uw tanden of kiezen.

13. Wat als er iets gebeurt met mijn kroon?

Kronen kunnen net zoals natuurlijke tanden slijten en onbedoeld beschadigd raken. Wanneer er per ongeluk een stukje van de kroon afbreekt kan deze doorgaans prima gerepareerd of vervangen worden. Periodieke tandartscontroles kunnen beschadigingen en ontstekingen van het tandvlees voorkomen.

14. Heb ik garantie op een kroon?

Ja, de garantie voorwaarden en bepalingen krijgt u van de tandarts.

15. Kan ik de behandelkosten in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Geef tijdens het consult aan dat u betaling in termijnen overweegt. De tandarts kan u in contact brengen met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Sluit u een kredietovereenkomst af, hou er dan rekening mee dat een kredietverstrekker extra kosten in rekening brengt.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect