06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Verschillende handelingen

Implantaten kosten zijn zeer belangrijk, de prijs kan namelijk behoorlijk oplopen. De implantaten kosten hangen onder meer af van waar deze geplaatst moeten worden. Ook is het belangrijk of er nog tanden aanwezig zijn. Indien u een implantaat voorzien van kroon (kies) wilt, dan worden niet slechts de kosten voor het implantaat berekend, maar ook de kroon en het trekken van de kies. De implantoloog moet verschillende handelingen verrichten waardoor deze bijkomende kosten in rekening gebracht worden.

Wij van Dent Perfect geven altijd een offerte voordat u afreist naar Turkije. Deze offerte met ondermeer de kosten van implantaten kunt u vervolgens weer bespreken met uw zorgverzekeraar. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Bijholteopbouw

Bij het bepalen van de prijs van een implantaat zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Moet er bijholteopbouw plaatsvinden (Sinuslift), hoeveel implantaten heeft de patiënt nodig, wat voor beet heeft de patiënt en wat is het beste implantaat systeem voor de gebitssituatie. Ook het merk en het materiaal spelen een grote rol.

DentPerfect Turkije

Implantaten kosten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over implantaten kosten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Hoeveel kost een implantaat?

De kosten van implantaten worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de omvang van de ingreep. Laat u een enkel implantaat plaatsen of heeft u meerdere implantaten nodig, waarop vervolgens een klikprothese wordt geplaatst? Tijdens een consult bij de tandarts, wordt een behandelplan op maat voorgesteld waarbij u een overzichtelijke prijsopgave ontvangt.

2. Wat kan ik verwachten van een adviesgesprek bij de tandarts?

Het eerste consult bestaat uit een gesprek en een gebitscontrole. De tandarts probeert de eventuele oorzaak van de klachten vast te stellen en stelt op basis van uw wensen en de beschikbare behandelmethodes een advies samen. De tandarts kan beslissen om aanvullend onderzoek, waaronder het maken van foto’s, toe te passen. Alle stappen worden eerst met u besproken.

3. Moet ik betalen voor het eerste consult?

Nee, zowel het eerste consult als het samenstellen van een behandelplan is bij Dent Perfect kosteloos. Eventuele kosten voor diagnostische hulpmiddelen, bijvoorbeeld een röntgenfoto, worden wel in rekening gebracht. De tandarts kan u vooraf de kosten vertellen.

4. Worden de kosten voor implantaten vergoed?

De kosten voor implantaten, kronen, bruggen en/of protheses worden vrijwel nooit volledig vergoed. In de meeste gevallen is er sprake van een eigen bijdrage. Aanvullende tandzorgverzekeringen bieden eveneens beperkte dekking en doorgaans zijn vastgestelde vergoedingsbedragen vastgesteld. Zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld een bepaald percentage van de kosten en dat eens per jaar of eens in de twee jaar. Controleer voordat u naar een tandarts gaat eerst zelf bij uw zorgverzekeraar waar u al dan niet recht op heeft.

5. Zijn de kosten voor implantaten in Turkije goedkoper?

Ja. De kosten voor implantaten worden door Dent Perfect vanaf € 545 aangeboden. Kronen zijn beschikbaar vanaf € 285. De ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren tandarts in een moderne tandartspraktijk in Istanbul of Antalya.

6. Hoe lang gaan implantaten mee?

In de regel gaat een implantaat uw leven lang mee. Er wordt gewerkt met lichaamsvriendelijke, duurzame materialen waaronder titanium. Bij een goede mondhygiëne is het niet nodig om de implantaten op termijn te laten vervangen.

7. Kan ik implantaten in termijnen betalen?

Kosten voor cosmetische en medische behandelingen die niet vergoed worden, worden steeds vaker gefinancierd. Ook tandheelkundige behandelingen komen hiervoor in aanmerking. Gespecialiseerde kredietverstrekkers die zich richten op cosmetische ingrepen bieden zowel persoonlijke leningen als doorlopend kredieten aan. Voordat u een kredietovereenkomst aangeboden krijgt, worden eerst uw persoonlijke en financiële gegevens beoordeelt. Een kredietmaatschappij kijkt hierbij ook naar uw kredietverleden. Bovendien wordt een lening of krediet aangemeld bij het BKR in Tiel.

8. Krijg ik garantie op implantaten?

Tandheelkundige praktijken kunnen een bepaalde vorm van garantie geven op implantaten die geplaatst worden. De voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op de garantie variëren. U kunt deze navragen bij de praktijk. Beschadiging en/of problemen door externe invloeden, waaronder een slechte mondhygiëne, wordt vrijwel altijd uitgesloten.

9. Kan een implantaat mijn gebit beschadigen?

Nee, het is onwaarschijnlijk dat implantaten uw gebit beschadigen. Zeker wanneer u uw gebit en mond goed verzorgt is de kans op beschadigingen uiterst klein.

10. Hoe is een behandeltraject opgebouwd?

Een behandeling met implantaten kan in vier fases worden opgedeeld. Eerst vindt onderzoek plaats en wordt een behandeling voorgesteld en gepland. Daarna worden de implantaten geplaatst. Vervolgens heeft het kaakbot tijd nodig om te herstellen, waarbij de implantaten zich verankeren in het bot. Tot slot wordt het implantaat vrij gelegd en kunnen kronen/brug of prothese gemaakt worden. De betalingswijze wordt mee u besproken, zodat u van tevoren exact weet wat u kunt verwachten.

11. Hoe vaak moet ik naar Istanbul of Antalya?

Dit is afhankelijk van de behandelmethode. De tandartsen van Dent Perfect in Hoofddorp zijn het eerste aanspreekpunt. In Hoofddorp wordt een behandelplan voorgesteld, daarbij wordt ook de behandeltermijn nader toegelicht. De tandarts kan aangeven of het noodzakelijk is om meer dan eens naar Istanbul te reizen en/of dat de behandeling vlot opgevolgd kan worden. Nazorg en controles na afloop van de implantatenbehandeling vinden eveneens in Hoofddorp plaats.

12. Zijn er risico’s of complicaties waar ik rekening mee moet houden?

De meeste mensen die implantaten laten plaatsen, herstellen vlot en zonder complicaties van de ingreep. De implantaten groeien vast in het kaakbot en vervolgens kan de prothese aangemeten worden. U kunt de kans op risico’s beperken door te kiezen voor een verantwoorde mondhygiëne. Poets met een zachte tandenborstel en spoel uw mond regelmatig.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect