06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Mooi, wit en sterk gebit

Implantaten gebit is meestal een mooi, wit en sterk gebit welke estetisch perfect in elkaar steekt. Mensen met een gebit welke uit (gedeeltelijk) implantaten bestaat hebben vaak een zelfverzekerde uitstraling omdat de (glim)lach zeer natuurlijk oogt. Een implantaten gebit wil niet zeggen dat er geen onderhoud meer nodig is!

Titanium tandimplantaten gaan lang mee als u het geheel goed onderhoudt. Een tandimplantaat is een functionele én blijvende oplossing. Een tandimplantaat met een kroon voelt aan als uw eigen tanden en het geheel is nauwelijks van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden.

Voldoende kaakbot

Is een implantaten gebit voor iedereen geschikt zult u zich afvragen. Helaas is het niet altijd mogelijk om één of meerdere implantaten in de kaak aan te brengen. Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaten te plaatsen. Dat is niet bij iedereen het geval.

In een zorgvuldig vooronderzoek zal de tandarts dat controleren. Voorwaarde is ook dat het lichamelijk in goede conditie moet verkeren om de ingreep te kunnen doorstaan.

DentPerfect Turkije

Implantaten gebit FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over implantaten gebit. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Welke voordelen hebben implantaten?

Implantaten vervangen de natuurlijke tand- en/of kieswortels. Ze voelen net zoals natuurlijke tanden en gaan vrijwel altijd levenslang mee. Uw kaak blijft in model en slinkt niet, ook worden eventueel omringende tanden niet beschadigd. Implantaten zijn sterk en ongevoelig voor tandbederf. Kronen en bruggen worden aan het implantaat bevestigd, waardoor een stabiel gebit ontstaat en uw kauwvermogen wordt hersteld.

2. Welke mogelijkheden bieden implantaten?

Implantaten worden gebruikt als kunstwortel voor een enkele of meerdere tanden en kiezen. Na het plaatsen van implantaten kan ook het gebruik van een brug overwogen worden. Tandartsen kunnen implantaten ook plaatsen als verankering onder een hele prothese die eenvoudig kan worden vastgeklikt. Dit vergroot het kauwcomfort en zorgt er bovendien voor dat uw kaak niet verder slinkt.

3. Hoe lang duurt het volledige behandeltraject van implantaten?

Dit is afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal implantaten dat wordt geplaatst. Moet een tandarts eerst een botherstellende of opbouwende ingreep toepassen, dan duurt het traject aanmerkelijk langer dan wanneer u nog over voldoende kaakbot beschikt. Tijdens het eerste consult bij de tandarts, kan deze al vrij nauwkeurig aangeven hoe lang het behandeltraject ongeveer duurt. Gemiddeld duurt een behandeling 2 tot 3 maanden, maar in complexe situaties kan dit ook zomaar 6 maanden zijn.

4. Ik heb al een prothese, kan ik deze direct na het plaatsen van implantaten dragen?

Bestaande prothesen kunnen in het merendeel van de gevallen prima worden aangepast aan de implantaten. Het is mogelijk om de prothese direct te dragen. Het tandvlees kan enige tijd gevoelig zijn. Geadviseerd wordt om de implantaten met een zachte tandenborstel te poetsen en regelmatig uw mond te spoelen.

5. Wordt een implantaat direct na het trekken van een tand of kies geplaatst?

Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Tandartsen geven hier ook de voorkeur aan, zeker wanneer het tanden of kiezen betreft die opvallend in uw mond aanwezig zijn. Het voordeel van het direct plaatsen van een implantaat is dat het kaakbot geen kans krijgt om te slinken. Is de natuurlijke tandwortel ontstoken op het moment van trekken, dan zal een tandarts wachten met het implantaat te plaatsen totdat de ontsteking is genezen.

6. Hoe vaak moet ik naar de tandarts voordat een implantaten gebit aangebracht wordt?

Dit is afhankelijk van de complexiteit van de ingreep. Wanneer u over voldoende kaakbot beschikt, kan na het plaatsen van de implantaten de kroon, brug of prothese op maat gemaakt worden. In andere gevallen is het noodzakelijk om het kaakbot op te bouwen en komt u meerdere keren naar de praktijk. Het is nodig dat er een afdruk van uw gebit of tand wordt gemaakt. Op basis daarvan gaat het tandtechnisch laboratorium aan het werk om de kroon, brug of prothese te maken. Al met al komt u minimaal 3 keer naar de praktijk.

7. Is een implantaat zichtbaar?

Ervaren tandartsen brengen een implantaat zo aan, dat het niet te onderscheiden is van een natuurlijke tandwortel. Een enkele keer kan een kroon onderscheiden worden van de aanwezige natuurlijke tanden en/of kiezen.

8. Hoe wordt een kroon of prothese op een implantaat bevestigd?

Een complete tandboog kan op verschillende manieren op de implantaten worden bevestigd. Het meest gebruikt wordt de zogenaamde staaf huls constructie. Dit houdt in dat de implantaten onderling met elkaar zijn verbonden door een staaf. De prothese heeft een holte, waar de staaf in past. Door middel van klemmen wordt de prothese op zijn plaats gehouden. Ook het systeem met drukknoppen wordt regelmatig geadviseerd en ook het gebruik van magneten wordt geregeld geadviseerd. De tandarts licht de verschillende bevestigingsmogelijkheden toe tijdens een consult in de praktijk.

9. Klopt het dat implantaten gebit regelmatig gecontroleerd moet worden?

Implantaten zijn gemaakt van onder andere titanium, hebben geen zenuwen en zijn op een speciale manier in het kaakbot verankerd. Het gevoel in een implantaat is beperkt en ook wanneer het bot rondom een implantaat is ontstoken voelt u hier nauwelijks iets van. Om ernstige ontstekingen en aantasting van het kaakbot te voorkomen worden regelmatige controles geadviseerd. Vroege ontdekking van ontstekingen is belangrijk om erger te voorkomen.

10. Kan iedereen implantaten laten plaatsen?

Nee, een kleine groep mensen komt om uiteenlopende omstandigheden niet in aanmerking. Dit is onder meer zo voor mensen die een medische behandeling ondergaan in het hoofd-halsgebied en mensen die bekend zijn met een slechte wondgenezing.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect