06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Zeer goed alternatief

Het ontbreken van een tand kan het gevolg zijn van een tandvlees ontsteking, een ongeluk of een andere externe reden. Een tand implantaat kan hiervoor een zeer goed alternatief zijn. Zeker als het een voortand betreft is het vanuit een esthetisch oogpunt aan te raden een implantaat met een tandkroon te laten plaatsen. Een implantaat is een kunstwortel van titanium. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot heel dicht tegenaan kan groeien.

Op het implantaat wordt een kunstkies of een kunsttand (kroon) geplaatst. De implantoloog plaatst het implantaat op de plaats waar de tand of kies ontbreekt. In de meeste gevallen gebeurt dit onder lokale verdoving.Als het implantaat vastgegroeid is, wordt de kroon geplaatst. Een kroon wordt meestal gemaakt van porselein.

Voelt precies hetzelfde

Een implantaat tand voelt precies hetzelfde aan als een echte tand en zit net zo goed verankert in de mond als een originele tand. Het grote voordeel van een kroon is dat deze dezelfde kleur en formaat als de andere tanden heeft en waarschijnlijk nog langer mee zal gaan als uw originele tand(en).

DentPerfect Turkije

Implantaat tand FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een implantaat tand. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een tand implantaat?

Een implantaat kan vergeleken worden met een kunstwortel die een afwezige tandwortel vervangt. Een implantaat wordt als een schroef in het kaakbot aangebracht en is gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, waaronder titanium. Als kunstwortel biedt een implantaat houvast voor een kroon. De kroon die op het implantaat wordt geplaatst is van keramiek of metaal.

2. Wanneer kan een implantaat tand geplaatst worden?

Implantaten kunnen in principe bij iedereen met een volgroeid kaakbot, vanaf ca. 18 jaar, worden geplaatst. Vaak zijn bijkomende voorwaarden van toepassing. De tandarts kan beoordelen of het plaatsen van een of meerdere implantaten bij u mogelijk is.

3. Is het plaatsen van tand implantaten pijnlijk?

De tandarts plaatst de implantaten onder plaatselijke verdoving. Voor aanvang van de ingreep wordt gecontroleerd of de verdoving werkt. U voelt geen pijn tijdens de ingreep en de meeste mensen die implantaten hebben laten plaatsen zeggen achteraf dat de behandeling meevalt. Bij napijn kunt u een standaard pijnstiller gebruiken.

4. Hoe lang gaat een implant tand mee?

Implantaten die na het plaatsen normaal in uw kaakbot vastgroeien, zijn een gezond alternatief voor verdwenen natuurlijke tandwortels. Op een gezond implantaat staat geen houdbaarheidsdatum. Afhankelijk van de manier waarop u implantaat tanden verzorgt gaan ze jaren mee. De tandarts geeft u verzorgingsadvies.

5. Is het noodzakelijk om een tanden implantaat regelmatig te laten controleren?

Een implantaat is op een manier in het kaakbot veranderd dan natuurlijke tand- en kieswortels. Implantaten hebben nauwelijks gevoel en geven zelden tot nooit klachten. Het bot rond het implantaat kan ontsteken zonder dat u daar last van ondervindt. Daarom wordt regelmatige controle van uw gebit en implantaten geadviseerd. Ervaren tandartsen kunnen tijdig problemen opsporen en behandelen.

6. Kan een kroon direct op een implantaat geplaatst worden?

Na het plaatsen van een implantaat heeft uw mond tijd nodig om te genezen. Het implantaat moet vastgroeien in het kaakbot en wordt tot dan niet belast. De tandarts bespreekt met u wanneer een definitieve kroon kan worden geplaatst en of er tot die tijd gebruik wordt gemaakt van een eventuele noodkroon.

7. Hoe lang duurt het genezen van mijn kaakbot na het plaatsen van implantaten?

Bij het plaatsen van een implantaat in uw kaakbot, heeft het bot tijdig om te herstellen en om de oppervlakte van het implantaat heen te groeien. Implantaten verankeren zichzelf in het bot en hier gaat enige tijd overheen. Een stabiele verankering, waarbij kauwen mogelijk is, heeft ca. 3 maanden nodig. Afhankelijk van de manier waarop de verankering plaatsvindt kan hier ook meer tijd overheen gaan.

8. Welke risico’s hebben implantaten?

Een ervaren tandarts plaatst implantaten zodanig dat een optimale genezing verwacht mag worden. Risico’s en bijwerkingen hebben dan ook eerdere een externe oorzaak. Zo kan een gebit beschadigd raken als gevolg een ongeval, maar ook overbelasting door het kraken van noten, tandenknarsen en op nagels bijten kan beschadiging van een gebit en implantaten veroorzaken. Als gevolg van onvoldoende mondhygiëne kunnen het tandvlees en het kaakbot door bacteriën gaan ontsteken. Om risico’s tot een minimum te beperken raadt de tandarts aan uw gebit regelmatig te laten controleren.

9. Kan een implantaat verwijderd worden?

Het verwijderen van een implantaat is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het implantaat vergroeit met het kaakbot, waardoor eenvoudig uitschroeven onmogelijk wordt gemaakt. De meest gangbare manier om een implantaat te verwijderen is door middel van uitboren. Het gevolg hiervan is dat veel kaakbot verloren gaat.

10. Kan ik implantaten laten plaatsen als ik last heb van parodontitis?

Parodontitis met bloedingen en ontstekingen van het tandvlees kan een risico betekenen voor een implantaat. Zeker wanneer parodontitis onbehandeld blijft kan dit uiteindelijk botverlies tot gevolg hebben. Tandartsen adviseren om eerst de parodontitis te behandelen en pas daarna een of meerdere implantaten te laten plaatsen.

11. Ik heb onvoldoende kaakbot voor een implantaat tand. Kan dit opgelost worden?

In de meeste gevallen kan met een bot opbouwende behandeling uw kaakbeen hersteld worden. Bot herstellende ingrepen kunnen worden uitgevoerd met lichaamseigen materiaal of met kunstbot.

12. Heb ik garantie op implantaten?

Behandelingen met implantaten zijn in het overgrote merendeel van de gevallen zeer succesvol. Eventuele problemen doen zich meestal voor bij het vastgroeien van de implantaten. Deze problemen hebben in de regel een externe oorzaak, waar een tandarts niets aan kan doen. Hier toe behoren onder meer slechte mondhygiëne, tandenknarsen, gebruik van bepaalde medicatie, instabiele diabetes en een te droge mond.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect