06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Vergoed?

Het belangrijkste aspect om een keuze te maken, zijn de implantaat kosten. Er is nog steeds veel onduidelijkheid over wat er heden ten dage vergoed wordt door zorgverzekeraars in Nederland. En zijn implantaat kosten aftrekbaar van de belasting?

De duurzame constructie van een implantaat maakt dat deze zeer lang mee gaat, zelfs nog langer dan een natuurlijke wortel. Een implantaat vereist net zoveel onderhoud als een natuurlijke tand met wortel of kroon met wortel. Een kroon die afbreekt van een implantaat komt net zo vaak voor als bij een kroon die afbreekt van een wortel.

De implantaat kosten wegen zeker op tegen de kosten die u aan uw gebit zonder implantaten heeft. Deze kosten kunnen enorm oplopen door alle behandelingen en het onderhoud. Implantaten zijn een oplossing die duurzaam is, in het begin zijn de kosten hoger, maar op lange termijn zal het zeker een goede investering zijn.

Vooronderzoek

Wanneer u beslist om een implantaat behandeling te ondergaan, verwijzen wij u eerst door naar onze praktijk in Rotterdam. Daar zult u een uitgebreid vooronderzoek ondergaan en worden foto’s van uw gebit gemaakt, deze gegevens worden ook naar uw behandelende implantaloog verzonden met de bevindingen van onze tandarts.

Aan de hand van de terugkoppeling van onze implantaloog in Turkije stellen wij vervolgens uw behandelplan samen waar u ook de kosten terug kunt vinden.

Bekijk alle tarieven!

DentPerfect Turkije

Implantaat kosten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over implantaat kosten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

De tandarts plaatst een implantaat onder plaatselijke verdoving. Voor aanvang van de behandeling controleert de tandarts of de verdoving werkt. Achteraf zeggen de meeste mensen dat de behandeling goed is meegevallen. Na het uitwerken van de verdoving kan tijdelijke napijn ontstaan.

2. Wat zijn de kosten van een implantaat?

De kosten van implantaten hangen af van de complexiteit van de ingreep. Ook het merk van het implantaat telt hierin mee. DentPerfect heeft implantaten vanaf € 545. Voor een exacte prijsopgave wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. In dit plan is rekening gehouden met de staat van uw gebit en uw wensen en verwachtingen ten aanzien van een tandheelkundige behandeling.

3. Worden de kosten van implantaten vergoed?

Tandheelkundige kosten worden vanuit de basisverzekering beperkt vergoed. Alleen een groeistoornis of een ontwikkelingsstoornis geeft recht op, gedeeltelijke, vergoeding voor de kosten van implantaten of een gebit op implantaten. Eventueel geeft de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten recht op vergoeding. Vaak is dit evenwel niet het volledige bedrag dat u betaald voor een implantaat. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de mogelijkheden en voorwaarden.

4. Welke implantaten worden geplaatst?

DentPerfect werkt met implantaten van gevestigde fabrikanten als Bego, Resista en Straumann. Implantaten van deze fabrikanten worden wereldwijd gebruikt. U kunt er dan ook gerust op zijn dat wanneer er iets vervangen moet worden het benodigde implantaat, of een component daarvan, nageleverd kan worden.

5. Kan ik ook kiezen voor een goedkoper B-merk?

DentPerfect heeft bewust gekozen voor A-merk implantaten. Diverse implantaatmerken zijn verkrijgbaar, waarbij er prijsverschil zit tussen de merken. Het kan aantrekkelijk lijken om voor een goedkoper B-merk te kiezen, al kunnen er op lange termijn nadelen aan deze keuze zitten. Onbekende fabrikanten van implantaten kunnen van de een op de andere dag verdwijnen, waarna er problemen ontstaan wanneer een kroon vervangen moet worden. Vaak blijken de nodige componenten dan niet meer leverbaar. De implantaten de A-merken waar mee wordt gewerkt zijn effectief bewezen en u kunt rekenen op een langdurig resultaat, waarbij het kaakbot stabiel blijft.

6. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende implantaatmerken?

Iedere fabrikant heeft eigen kenmerken en eigenschappen. Door te werken met een A-merk kan het resultaat van een behandeling vooraf goed ingeschat worden. Daarnaast ben u er van verzekert dat (reserve)onderdelen of componenten van het implantaat ook op langere termijn beschikbaar zijn. De tandarts bespreekt de diverse implantaat merken met u.

7. Heb ik garantie op een implantaat?

Ja, u heeft garantie op het implantaat dat wordt geplaatst. De meeste problemen met implantaten doen zich voor in de periode dat het implantaat zich hecht in het kaakbot. Onder invloed van factoren als roken, slechte mondhygiëne en/of tandknarsen kan de groei negatief beïnvloed worden. De tandarts geeft u tips en adviezen waar u zich na het plaatsen van het implantaat aan dient te houden. Het recht op garantie kan komen te vervallen wanneer u zich hier niet aan houdt. Zo kunt u, wanneer u bekend bent met tandenknarsen gebruik maken van een op maat gemaakt bitje dat tandbeschadiging voorkomt. Gaat er toch iets mis en raakt een implantaat beschadigd, dan zullen de tandartsen van DentPerfect er alles aan doen om tot een efficiënte oplossing te komen.

8. Kan ik kiezen voor een gebit zonder implantaten?

Zeker, niet iedereen heeft het nodig of wil met implantaten behandeld worden. Heeft u reeds een gebitsprothese waar u geen klachten over heeft? Dan kunt u deze eventueel laten vervangen door een goede prothese. Zijn uw kaken in de loop der jaren fors geslonken, waardoor een prothese loszit, dan kunnen implantaten verbetering geven.

9. Hoe lang blijft een implantaat zitten?

In principe kan een implantaat levenslang meegaan. Verschillende omstandigheden kunnen ertoe leiden dat een implantaat, net zoals een natuurlijke tand of kies, eerder verloren gaat. Dit kan onder meer het geval zijn bij een slechte mondhygiëne, ziektes, ongevallen en/of overbelasting.

10. Kan ik de behandeling in termijnen betalen?

Ja, u kunt dit bespreken tijdens het eerste consult bij de tandarts. Onze tandartsen kunnen u door verwijzen naar een gespecialiseerde kredietmaatschappij.

11. Waarom is een behandeling met implantaten duur?

Met het plaatsen van een implantaat is de ingreep niet klaar. Op het implantaat zal een kroon, brug of prothese geplaatst worden, zodat uw gebit volledig is. In enkele gevallen moet ook het kaakbot opgebouwd worden. Dit zijn dure ingrepen die precisie en ervaring vereisen. Ook de kosten voor het tandtechnisch laboratorium worden in rekening gebracht.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect