06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Verzorgd uiterlijk

Cosmetische tandheelkunde kan een slecht gebit volledig opknappen. Facings over bijvoorbeeld verkleurde tanden plaatsen geeft al een heel ander beeld van het gebit. Je krijgt een nieuw, verzorgd uiterlijk dat je weer laat lachen. Een stralend witte lach! Lelijke, scheve of gele tanden kunnen grote invloed hebben op je welzijn. Je komt onverzorgd over en dat is jammer. Zoals bij elke behandeling zijn er nadelen en voordelen die tegen elkaar afgewogen moeten worden.

De staat van het gebit, de mate van verkleuring of scheefstand, het prijskaartje en de duur van de behandeling zijn allemaal factoren die meewegen of er wel of niet voor facings gekozen wordt.

Dezelfde vorm en kleur

Het mooiste resultaat krijg je door niet één losse facing te laten plaatsen maar door facings te plaatsen op al uw voortanden tegelijk. In het laboratorium worden alle facings tegelijk in dezelfde vorm en kleur gemaakt. Het komt natuurlijk voor dat het niet nodig is om (voor)tanden te voorzien van een facing. Bijvoorbeeld als er maar één tand afwijkt van kleur of vorm. In het geval van een dode tand is het zonde om de andere, gave, tanden allemaal te voorzien van een facing.

DentPerfect Turkije

Facings tanden FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over facings tanden. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje composiet of porselein dat op een tand of kies wordt geplakt. De bedoeling van een facing is een tand of kies mooier te maken. Vaak moeten tanden of kiezen worden bijgeslepen voordat een facing kan worden aangebracht.

2. Is een facing hetzelfde als een kroon?

Nee. Een kroon kan worden geplaatst op een implantaat of op een afgeslepen tand of kies. Facings zijn plaatjes die alleen op natuurlijke tanden en kiezen geplaatst kunnen worden.

3. Wanneer kies ik voor een facing en wanneer voor een kroon?

Facings zijn ideaal om uw tanden een fraaier uiterlijk te geven en spleetjes tussen uw tanden weg te werken. Een van de voorwaarden om facings te laten plaatsen is dat u genoeg eigen tanden heeft die als basis dienen. Wanneer een tand of kies te slecht of te klein is voor een facing, dan zal een tandarts het plaatsen van een kroon adviseren.

4. Kunnen facings geplaatst worden als mijn tanden scheef staan?

Ja, zowel verkleurde, scheve en/of aangetaste tanden krijgen een nieuw, verbeterd uiterlijk door facings.

5. Moeten mijn tanden veel worden bijgeslepen?

De mate van slijpen hangt af van de situatie van de tand of kies die behandeld wordt. Gemiddeld genomen wordt er voor het plaatsen van een facing zo’n 0,8 mm van de voor- en zijkanten weggeslepen en 1,5 mm van de snijkant van een tand.

6. Wat is het verschil tussen facings van composiet en porselein?

Porseleinen facings worden gemaakt onder hogere temperaturen en hogere druk. Dat maakt dat deze facings sterker zijn dan degene gemaakt van composiet. Porseleinen facings gaan langer mee en blijven langer mooi. Gemiddeld gaat een porseleinen facing 12 jaar mee, maar bij de juiste mondhygiëne kan dit ook rustig 20 jaar zijn. Composiet facings zijn echter goedkoper dan porselein.

7. Kan ik bij elke tandarts terecht voor facings?

Het maken van mooie facings is niet voor iedere tandarts vanzelfsprekend. Alleen tandartsen die ervaring hebben en gespecialiseerd zijn in deze vorm van cosmetische tandheelkunde bereiken natuurlijke resultaten, zonder dat er daarbij te veel van uw eigen tand wordt geslepen. De tandartsen van DentPerfect hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van composiet en porseleinen facings.

8. Heeft een facing andere tandzorg nodig dan natuurlijke tanden en kiezen?

Nee, dagelijks uw gebit meermaals poetsen met een zachte tandenborstel is een goede basis. Daarnaast kunt u tandfloss gebruiken om ook de ruimte tussen uw tanden goed schoon te maken. Daarmee voorkomt u onder andere de vorming van tandplak.

9. Kan ik na een parodontale behandeling facings laten plaatsen?

Vaak komt na een parodontale behandeling uw tandvlees hoger te liggen, zodat er een ‘lelijke’ rand zichtbaar wordt. Facings vullen deze rand mooi op.

10. Kunnen facings gebleekt worden?

Nee, zowel porseleinen als composiet facings kunnen niet gebleekt worden. Kies de kleur van een facing daarom zorgvuldig uit. De ervaren tandarts zal u hierbij adviseren.

11. Ik heb last van tandenknarsen. Kan ik facings laten plaatsen?

Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Van tandenknarsen kunnen uw tanden versneld slijten en dat is niet wenselijk. De tandarts kan ter bescherming een bitje maken. Deze draagt u gedurende de nacht en beschermt de facings tegen beschadiging door tandknarsen.

12. Wanneer kan een facing worden geadviseerd?

Facings hebben een breed, gevarieerd toepassingsgebied. Van het verfraaien van scheve tanden tot het verbergen van spleetjes en afgebroken tandhoekjes. Wanneer tandbleken niet het gewenste effect heeft, kunt u eveneens facings overwegen. Andere redenen om facings te gebruiken zijn in geval van ontbrekende tanden, tanden die door composiet vullingen verkleurd zijn of tanden die er na een parodontale behandeling niet meer mooi uit zien.

13. Wat kost een facing?

Bij DentPerfect wordt een facing behandeling vanaf € 295 toegepast. Voor een exacte prijsopgave is het noodzakelijk dat een tandarts uw gebit beoordeelt. De tandarts vraagt daarnaast naar de verwachting die u heeft. Op basis van deze gegevens kan een behandelplan voorgesteld worden.

14. Worden de kosten voor facings vergoed?

Facings voor volwassenen worden alleen en gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullend verzekeringspakket. Uw eigen risico is hierop niet van invloed. Minderjarigen die een facing behandeling ondergaan, komen vaak wel voor een kostenvergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking. Uw zorgverzekeraar kan u meer vertellen over de vergoedingsmogelijkheden, vergoedingsbedragen en voorwaarden waar u aan dient te voldoen.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect