06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Wettelijk vastgesteld

Sinds 1 januari 2013 zijn de vaste tandartstarieven die gelden voor alle tandartsen wettelijk vastgesteld weer wettelijk vastgesteld. Deze “Staats Tarieven“ zijn vast en tandartsen mogen hun tarief niet meer zelf bepalen.

De facings kosten zijn opgesteld en vastgelegd door de Nederlandse overheid (NZA). De facing kosten in Nederland verschillen dus niet meer per tandarts. Vanaf dezelfde datum betaal je in Nederland over cosmetische tandheelkundige behandelingen ook nog eens btw. Het is wettelijk verplicht dat de facings prijzen worden verhoogd met btw. Wederom een groot voordeel voor Turkije waar de facings kosten nog steeds btw vrij zijn.

Veneers

Veneers worden per tand geplaatst. Het porselein welke gebruikt word is van uitzonderlijke kwaliteit waar de beste tandtechniekers aan werken. Natuurlijk krijgt u volledige garantie op uw facings net zoals u in Nederland krijgt. De facings kosten zijn inclusief techniek kosten, dit houd in de maak en vermaak kosten welke facings nu eenmaal hebben.

Bekijk alle tarieven!

DentPerfect Turkije

Facings kosten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over facings kosten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Hoeveel kosten facings?

De kosten van facings lopen sterk uiteen, en zijn gebaseerd op onder andere het materiaal waarvan de facing is gemaakt. Bij DentPerfect zijn facings verkrijgbaar vanaf € 295.

2. Van welke materialen worden facings gemaakt?

Facings worden voornamelijk gemaakt van composiet en porselein. Composiet facings worden tijdens één behandeling aangebracht. Porseleinen facings worden, op basis van een tandafdruk, in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Het is daarom noodzakelijk om minimaal 2 keer naar de praktijk te gaan.

3. Hoe wordt een composiet facing aangebracht?

De kleur van de facing wordt door de tandarts in overleg met u gekozen. Het effect dat de kleur heeft op uw gebit kan direct toonbaar gemaakt worden. Indien nodig wordt de tand vervolgens bijgeslepen. Na het slijpen wordt de tand met een zuur behandeld en wordt een hechtlaag aangebracht. De zachte composiet wordt op de hechtlaag aangebracht en in vorm gebracht. Vervolgens wordt het composiet met een blauw licht beschenen, waarmee het wordt gehard.

4. Hoe wordt een porseleinen facing aangebracht?

Tijdens de eerste behandeling wordt de kleur van de facing bepaald, hiervoor wordt gebruik gemaakt van een kleurenstaal. De facing wordt in een tandtechnisch laboratorium op basis van een afdruk van uw tand gemaakt. Voor het plaatsen van de facing is het noodzakelijk om natuurlijk tandglazuur weg te slijpen. De facing wordt tijdens een vervolgbezoek aangebracht. Uw tand wordt behandeld met een zuur, waarna de hechtlaag wordt aangebracht. Hier wordt de facing opgeplakt. Wanneer de vorm of kleur van de facing niet goed is, moet in het tandtechnisch laboratorium een nieuwe facing gemaakt worden.

5. Welke facing is duurder composiet of porselein?

Porseleinen facings zijn duurder dan de facings gemaakt van composiet. Dit komt enerzijds omdat porselein duurder is dan composiet. Daarnaast wordt een composiet facing tijdens een behandeling aangebracht, en worden porseleinen facings eerst in een tandtechnisch laboratorium gemaakt, waarna ze aangebracht worden.

6. Hoe lang gaat een facing mee?

Facings gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar en soms langer mee. De levensduur is mede afhankelijk van het soort facing dat u heeft laten aanbrengen, de manier waarop u uw gebit verzorgd en uw levensstijl. Wanneer u rookt en daarbij veel koffie, thee en/of rode wijn drinkt kan dat de kleur van facings nadelig beïnvloeden. Daarnaast kunnen facings slijten en beschadigd raken door onder meer tandknarsen of nagels bijten. Beschadigde of versleten facings kunnen in de regel gerepareerd of vervangen worden zonder de tand zelf te beschadigen.

7. Zijn facings in Turkije goedkoper?

Ja, net zoals verschillende andere tandheelkundige behandelingen is het laten aanbrengen van facings in Turkije goedkoper dan in Nederland.

8. Worden de kosten voor facings vergoed?

Tandheelkundige behandelingen worden vanuit de basisverzekering zeer beperkt vergoed. Het laten aanbrengen van facings valt in de meeste situatie niet onder de verzekerde zorg. Eventueel geeft een aanvullende zorgverzekering recht op een bepaald vergoedingsbedrag. U kunt de mogelijkheden en voorwaarden navragen bij uw zorgverzekeraar.

9. Verkleuren porseleinen facings?

Porselein is een kwalitatief hoogwaardig materiaal. Porseleinen facings zijn stabiel en verkleuren niet tot nauwelijks. Porseleinen facings zijn duurzaam en kennen bij een goede mondhygiëne een lange levensduur.

10. Kan ik oude facings laten bleken?

Nee, zowel facings van composiet als porselein kunnen niet gebleekt worden. Bepaal de kleur van uw nieuwe facings dan ook altijd in nauw overleg met de ervaren tandarts.

11. Kan ik altijd een porseleinen facing laten plaatsen?

Het bijzondere van facings is dat het niet uit maakt of dat een natuurlijke tand scheef staat, verkleurd is en/of een vulling heeft. Wel is de aanwezigheid van voldoende tandglazuur noodzakelijk voor het aanbrengen van een facing. Wanneer dit niet het geval is, kan de tandarts adviseren om een porseleinen kroon te laten maken.

12. Heb ik garantie op een facing?

Ja, de garantie voorwaarden en bepalingen kunnen tussen composiet en porseleinen facings verschillen. De tandarts brengt u hiervan op de hoogte tijdens het bezoek aan de praktijk.

13. Wat doe ik als mijn facing beschadigd?

Beschadigen en ongelukken kunnen zich ten alle tijden voordoen. Dit zowel bij natuurlijke tanden als bij facings. Neemt u bij een beschadiging altijd contact op met de tandarts zodat de facing gerepareerd of vervangen kan worden.

14. Kan ik eerst een begroting laten maken?

Ja, zeker. U kunt door de tandarts uw gebit laten nakijken en een begroting laten samenstellen.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect