06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Verfraaiingen

Esthetische tandheelkunde ook wel bekend als Cosmetische tandheelkunde is vooral voor die mensen die niet tevreden zijn met de staat of kleur van hun tanden. Sommige mensen twijfelen om er iets aan te laten doen, omdat ze het idee hebben dat het heel erg duur is of gewoon omdat ze niet weten welke technieken er tegenwoordig voorhanden zijn. De esthetische tandheelkunde heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkelt.

Er zijn inmiddels vele nieuwe technieken binnen de esthetische tandheelkunde geïntroduceerd die ook nog eens voor vele van ons bereikbaar zijn.

Pijnloos

Pijnlijke behandelingen ondergaan behoort tot het verleden. Vele oplossingen in de esthetische tandheelkunde zijn pijnloos door gebruik making van facings en veneers. Bij het toepassen van esthetische tandheelkunde houden wij zowel het functionele als het esthetische aspect voor ogen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het beste resultaat!

Dent Perfect heeft tandartsen die professionals zijn in het uitvoeren van dit soort behandelingen.

DentPerfect Turkije

Esthetische tandheelkunde FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over esthetische tandheelkunde. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is esthetische tandheelkunde?

In tegenstelling tot de restauratieve, functionele tandheelkunde houdt de esthetische tandheelkunde zich bezig met het verbeteren van verkleurde, scheve en/of beschadigde tanden en kiezen. Het doel van een esthetisch tandheelkundige behandeling is het mooier maken van uw gebit.

2. Wat zijn mooie tanden of kiezen?

Een mooi gebit betekent voor iedereen wat anders. Zo wil de een mooie witte tanden hebben, terwijl een ander het belangrijk vindt om rechte tanden te hebben. Over het algemeen genomen kan worden gesteld dat de kleur en vormen van uw gebit met elkaar en de rest van uw gezicht in balans moeten zijn.

3. Hoe kan ik mijn tanden witter maken?

Er zijn diverse effectieve behandeltechnieken om tanden te bleken of witter te maken. Afhankelijk van uw wens en verwachting stelt de tandarts een behandelplan voor. Levende tanden en kiezen worden van buitenaf gebleekt met een speciale gel of door middel van een laserbehandeling. Veilig uw tanden bleken doet u bij tandarts.

4. Wat houdt sealen in?

Sealen is een tandheelkundige term voor het dichten van groeven en putjes in uw kiezen om het ontstaan van gaatjes te voorkomen. De tandarts maakt hiervoor gebruik van een transparante kunsthars.

5. Ben ik voor rechte tanden aangewezen op een beugel?

Een gebitsbeugel is bedoeld om uw tanden en kiezen in de juiste richting te duwen. Uw tanden en kiezen staan rechter. Dat maakt uw gebit niet alleen mooier, ook kauwen en het poetsen van uw gebit gaan makkelijker. Welke beugel wordt geplaatst hangt af van de stand van uw gebit. Het is mogelijk om voor een vrijwel onzichtbare beugel te kiezen. Tandbeugels hebben het meest effect als ze regelmatig worden bijgesteld. Het gebruik van beugels bij volwassenen komt meer en meer voor.

6. Wat zijn facings?

Facings zijn plaatjes van composiet of porselein die op uw natuurlijke tand worden geplakt. Facings worden gebruikt om uw gebit te verfraaien. Met een facing kan de tandarts de vorm en/of kleur van een tand veranderen. Facings worden ook regelmatig gebruikt om spleetjes tussen uw tanden op te vullen of om afgebroken hoekjes te repareren en scheve tanden een recht uiterlijk te geven.

7. Wat is een implantaat en hoe kan ik deze onderhouden?

Implantaten zijn schroeven die in het kaakbot worden geplaatst en die de natuurlijke tandwortels vervangen. De kunstwortels of implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materialen waaronder titanium. Een enkele keer is een implantaat voorzien van een keramische laag. Een implantaat is vaak basis voor een kroon, brug of (klik)prothese. Nadat de implantaten zijn geplaatst, is een goede mondhygiëne van belang. De tandarts geeft verzorgingsadvies. Zo wordt geadviseerd om met flossdraad de ruimtes rondom de implantaten regelmatig schoon te maken. Ook het gebruik van antibacteriële reinigingsmiddelen kan worden aanbevolen.

8. Hoe lang gaan bruggen en kronen mee?

Bruggen en kronen worden tegenwoordig gemaakt van duurzame materialen. Dit maakt een lange levensduur mogelijk. Gemiddeld gaan zowel bruggen als kronen meer dan 10 jaar mee. Zeker bij een regelmatige verzorging en controle hebben kronen en bruggen een lange levensduur.

9. Hoeveel bedragen de kosten voor esthetische tandheelkunde?

De kosten voor een behandeling zijn afhankelijk van het soort behandeling en de materiaalkeuze. Tijdens een consult bij de tandarts krijgt u een behandelvoorstel met een exacte prijsopgave.

10. Worden de kosten voor esthetische tandheelkunde vergoed?

Dat hangt af van het soort behandeling dat wordt toegepast. Vergoedingsmogelijkheden hangen af van uw leeftijd, de zorgverzekeraar en het aanvullende zorgpakket dat u heeft afgesloten. Vanuit de basisverzekering zijn beperkte vergoedingsmogelijkheden voor esthetische tandheelkunde beschikbaar. Meer informatie vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

11. Worden esthetisch tandheelkundige behandelingen in het buitenland toegepast?

Ja, Dent Perfect heeft moderne tandartspraktijken in Hoofdorp maar ook in het Turkse Istanbul en Antalya. De tandartsen werken met geavanceerde behandelapparatuur en geven u garantie op de toegepaste behandeling. Het voordeel van een behandeling in Turkije is dat de kosten ruim 50% lager zijn dan in Nederland.

12. Hoe voelt een facing?

Mensen moeten in het begin vaak wennen aan de facings. Dit kan het geval zijn wanneer uw tanden langer zijn gemaakt. Uw normale klank bij het praten kan na het aanbrengen van de facings anders zijn. Dit herstelt zich binnen een paar dagen. Na een aantal dagen bent u gewend aan de veranderingen die in uw mond hebben plaatsgevonden.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect