06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Een vak apart

Cosmetische tandheelkunde staat bij Dent Perfect, zoals bij elke praktijk voor cosmetische tandheelkunde, op een hoog voetstuk. Onze tandartsen en implantoloog hebben regelmatig trainingen en bezoeken ook internationaal beurzen en siminars. In Turkije zijn onze artsen zelfs toonaangevend. Esthetische tandheelkunde is een vak apart dat niet iedere tandarts en tandtechnicus onder de knie heeft.

Onze tandarts praktijken in Istanbul zijn gevestigd in het centrum van de stad. De panden zijn speciaal ingericht om patiënten te kunnen ontvangen voor een uitgebreide cosmetische tandheelkunde behandeling. Een comfortabele wachtruimte met een flatscreen, verse koffie en voor laptopgebruikers is er Wi-Fi aanwezig.

Niet geheel onbelangrijk, op de werkvloer wordt gebruik gemaakt van innovatieve methoden om een perfect resultaat te kunnen garanderen. Onze tandartsen en hun assistenten zullen er alles aan doen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over cosmetische tandheelkunde. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische of esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met het verfraaien van uw gebit. Een gezond, verzorgd en fraai gebit is van invloed op uw zelfvertrouwen en uiterlijk. Cosmetische tandheelkundige behandelingen zijn gericht op functieherstel. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van facings, tandkleurige vullingen, bruggen, kronen en implantaten, waarmee zowel de kleur als vorm van uw natuurlijke tanden en kiezen verbeteren.

2. Hoe en waarom slijten mijn tanden?

Tandslijtage komt in toenemende mate voor. Een van de voornaamste oorzaken voor gebitsslijtage is de werking van zuren, zoals deze in koolzuurhoudende dranken zijn verwerkt. Daarnaast slijt uw gebit op natuurlijke wijze, als gevolg van het over elkaar bewegen of schuiven van uw boven- en onderkaak.

3. Behoort tanden bleken tot de cosmetische tandheelkundige behandelingen?

Ja. Het bleken van tanden of withening behoort tot de meest toegepaste behandelmethodes. Met behulp van lasertechniek of een speciaal ontwikkelde gel worden uw tanden witter gemaakt.

4. Wat zijn facings en welk effect hebben ze?

Facings zijn plaatjes die worden gemaakt van composiet of porselein en die op uw natuurlijke tand worden geplakt. Facings veranderen zowel de kleur, de vorm als de stand van uw tand. Uw gebit wordt verfraaid en ziet er met facings mooier uit.

5. Wat doet een kroon of brug voor mijn gebit?

Een brug of kroon is een vorm van tandheelkunde waarbij het functionele en cosmetische aspect met elkaar gecombineerd worden. Enerzijds wordt door het plaatsen van een kroon of brug een tandheelkundig probleem, zoals een afgebroken tand of missende kies opgelost. Anderzijds ziet uw gebit er met een brug of kroon fraaier uit.

6. Wat is een all-on constructie?

Met de 4 of 6-all-on constructies worden kroon- en brugwerken over een volledige tandboog, boven- of onderkaak, geplaatst op implantaten. De all-on constructies hebben een perfecte pasvorm en zijn rotsvast verankerd. Deze vast gebitsprotheses voelen aan als eigen tanden. Deze soort protheses wordt geadviseerd aan mensen die een goede mondhygiëne kunnen toepassen. Mensen die ontstekingsgevoelig zijn krijgen in de regel een ander behandeladvies.

7. Wat kan ik verwachten van een cosmetisch tandheelkundig consult?

Iedereen heeft eigen wensen op het gebied van een mooi gebit. Tijdens een intake adviseert de tandarts de staat en gezondheid van uw gebit. Daarnaast wil de tandarts weten welke verwachting u heeft van een eventuele tandheelkundige behandeling. Op basis van deze gegevens krijgt u een vrijblijvend behandeladvies. Ook worden de prijzen, de behandeltechniek en het aantal behandelsessie toegelicht. De bedoeling van dit consult is dat u achteraf precies weet waar u aan toe bent.

8. Zitten implantaten stevig in mijn kaak en hoe lang blijven ze zitten?

Implantaten worden in het kaakbot vastgeschroefd. Na een aantal weken worden de kronen en/of brug op de implantaten bevestigd. Na het implanteren van de kunstwortels in uw kaakbot, groeien ze hier vast in het bot en blijven daar tientallen jaren zitten.

9. Van welke materialen wordt een kroon gemaakt?

Nog altijd worden kronen gemaakt van porselein. Porselein ziet er hetzelfde uit als een natuurlijke tand en heeft bovendien dezelfde kleur. Het nadelen van porseleinen kronen is dat ze kwetsbaar zijn. Een tandarts kan ook adviseren om kronen van metaal te gebruiken. Metaal is sterk en slijtvast. Metalen kronen worden regelmatig van een goud of zilver legering voorzien. Deze kronen worden in de regel achter in de mond geplaatst. Populair zijn ook de kronen die bestaan uit een combinatie van metaal en porselein. De basis wordt gevormd door metaal met daaromheen een laagje porselein. Dit geeft de kroon een natuurlijk uiterlijk.

10. Hoe wordt een kroon geplaatst?

Kronen kunnen worden geplaatst op implantaten of op uw eigen natuurlijke tand of kies. Wanneer de tandarts gebruik maakt van uw eigen tanden als basis, dan wordt een gedeelte van de tand of kies afgeslepen zodat de kroon er overheen geplaatst kan worden.

11. Hoe wordt een kroon gemaakt?

Om een kroon te krijgen die past bij uw gebit, maakt de tandarts een afdruk van uw tand of kies. De afdruk wordt vervolgens in gips gegoten. Een tandtechnisch laboratorium maakt de kroon op basis van de afdruk, zodat deze naadloos aansluit bij de rest van uw gebit. Kronen die voorin het gebit worden geplaatst, krijgen de kleur van de omliggende tanden. Met behulp van een snel hardende soort cement wordt de kroon op de tand geplaatst.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect