06 - 150 387 65| 020 – 261 09 32| info@dentperfect.nl

Composiet facings

Composiet facings worden gemaakt van ongeveer hetzelfde materiaal als dat van een witte vulling. Het materiaal van een witte vulling is ook gemaakt van composiet. Composiet is een soort kunsthars vermengd met nog een paar andere stoffen. U kunt zich voorstellen dat een behandeling met composiet facings gemakkelijker en dus goedkoper is uit te voeren dan een porseleinen facings behandeling. Het vervaardigen van composiet facings kan gedaan worden in een behandeling of zitting.

De behandeling is redelijk eenvoudig. Nadat de tand bewerkt is worden er nog een aantal belangrijke voorbereidingen gedaan om de composiet facings te maken. De composiet facings worden gemaakt door eerst het glazuur van de tand te behandelen met een zuur en een bonding agent voor de hechting. Daarna wordt laagje voor laagje composiet aangebracht en met een blauwe lamp uitgehard, net als bij witte vullingen. Vervolgens worden de facings in de juiste vorm geslepen en afgewerkt met schuurstripjes, freesjes en polijstmiddelen.

Vooronderzoek

Wanneer u beslist om een facing behandeling te ondergaan in een van onze praktijken welke gevestigd zijn in Istanbul en Antalya vragen wij eerst het contact formulier in te vullen en in de toelichting uw situatie uit te leggen. U zult eerst een vooronderzoek ondergaan in onze praktijk en vervolgens stellen wij een behandelplan voor u op.

Uw arrangement wordt van A tot Z door Dent Perfect georganiseerd voor zeer aantrekkelijke kosten, u kunt uiteraard ook zelf uw arrangement boeken m.b.t uw composiet facings behandeling in Turkije.

DentPerfect Turkije

Composiet facings FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over composiet facings. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

1. Wat is een composiet facing?

Composiet facings zijn gemaakt van kunsthars. De facings worden gevuld met glasdeeltjes die zowel de glans als slijtsterkte bepalen. Witte tandvullingen waarmee gaatjes worden gevuld, bestaan tegenwoordig ook uit composiet. De composieten hebben uiteenlopende samenstellingen, zo bestaat er composiet voorde voortanden, waarmee facings gemaakt worden.

2. Hoe wordt een composiet facing aangebracht?

Het maken van een composiet facing gebeurt in een enkele behandeling. Wanneer de betreffende tand scheef staat, wordt de uitstekende punt afgeslepen. Staat een tand niet scheef dan volstaat het opruwen van het glazuur, zodat de facing beter hecht aan de tand. Het slijpen is pijnloos en blijft beperkt tot ongeveer 0,5 mm. Het natuurlijke tandglazuur wordt eerste behandeld met een zuur en een bindende component die zorgt voor de hechting. Vervolgens brengt een tandarts het composiet laagje voor laagje aan en wordt het met een blauwe lamp uitgehard. Tot slot wordt de facing in de gewenste vorm geslepen en afwerkt met polijstmiddelen.

3. Welke voordelen hebben composiet facings?

In vergelijking met porseleinen facings, zijn composiet facings relatief goedkoop. Van het inzetten van een tandtechnisch laboratorium is geen sprake, de facings worden tijdens één behandeling geplaatst. Wanneer een composiet facing beschadigd, is deze in de meeste gevallen eenvoudig te repareren. Het volstaat in dat soort situaties om een klein stukje van de facing op te ruwen en met nieuw composiet te behandelen. Voor veel mensen zijn facings een goede oplossing bij het oplossen van scheve tanden of mensen die veel last hebben van tanderosie.

4. Wat zijn de nadelen van composiet facings?

Een van de nadelen van composiet facings is dat ze sneller en makkelijker verkleuren dan facings van porselein. Composiet wordt sneller dof, omdat het oppervlak minder glad is dan porselein. Door te kiezen voor een juiste kleur wordt een onnatuurlijk effect voorkomen. Voor een goed resultaat is het noodzakelijk om composiet facings door een ervaren tandarts te laten maken. Gemiddeld heeft een composiet facing een levensduur van 5 jaar. Regelmatige controles en onderhoud zijn noodzakelijk.

5. Wat zijn de kosten van een composiet facing?

De kosten worden per tand in rekening gebracht. Tijdens een consult in de praktijk in Hoofddorp kan de tandarts aangeven hoeveel facings u voor het gewenste resultaat kunt laten plaatsen. Gelijktijdig ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave.

6. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vergoedingsmogelijkheden en bedragen zijn volledig afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de aanvullende zorgverzekering die u heeft afgesloten. Ook als de kosten niet volledig worden vergoed, is het de moeite waard om bij uw zorgverzekeraar navraag te doen naar de exacte mogelijkheden en voorwaarden.

7. Hoe wordt een facing gemaakt?

De tandartsen van DentPerfect werken met behulp van geavanceerde computertechnieken om een facing te ontwerpen. Iedere facing krijgt de perfecte vorm en sluit naadloos aan bij de rest van uw gebit.

8. Kan ik een composiet facing laten bleken?

Nee, composiet facings kunnen niet gebleekt worden. Verkleurde facings kunnen wit gemaakt worden door het composiet bij te laten werken. De tandarts informeert u over de mogelijkheden.

8. Is het aanbrengen van composiet facings pijnlijk?

Nee, u voelt geen pijn van het aanbrengen van een composiet facing. Het bijslijpen van uw tand of kies kan een apart gevoel geven. Omdat er minder diep wordt geboord dan wanneer u een gaatje op laat vullen, is het gevoel niet te vergelijken. Ook het aanbrengen van de composiet lagen en het polijsten veroorzaakt geen pijn.

9. Kan ik met een composiet facing alles eten?

Ja, al bent u wel voorzichtig met het bijten op harde snoepjes. Ook het afscheuren van een stuk plakband of het openen van een plastic verpakking wordt afgeraden. Breekt er per ongeluk een hoekje af? Dan is het goed om te weten dat composiet facings goed en snel gerepareerd kunnen worden.

10. Hoe kan ik facings het beste verzorgen?

Composiet facings worden op uw eigen tanden geplaatst en mede daarom is goede mondhygiëne van groot belang. Met de juiste mondverzorging voorkomt u het ontstaan van tandplak en ontstoken tandvlees. Poets uw tanden met een zachte tandenborstel en kies voor het regelmatig gebruik van tandfloss, tandenstokers of ragers. De tandarts geeft u een gedegen poetsinstructie, voordat u de praktijk verlaat. Voor een lange levensduur van zowel uw eigen gebit als de composiet facings zijn regelmatige gebitscontroles van belang.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Lekker genieten van #lockdown Istanbul, ondertussen is de lab bezig met de prothese 🥼 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

Chat met Dent Perfect