06 - 150 387 65| 036 - 202 21 15| info@dentperfect.nl

DentPerfect.nl | Behandelingen | Kronen

Wat is een kroon?

Een kroon is in feite het zichtbare deel van uw tand of kies. Een cosmetische kroon is een kapje van (edel)metaal of porselein dat over een tand of kies wordt geplaatst. De tand of kies wordt op dusdanige wijze beslepen dat een kunstkroon aangebracht kan worden. Wanneer een of meerdere tanden of kiezen beschadigd of hinderlijk zijn, kunt u ervoor kiezen een kroonbehandeling toe te passen. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat een gangbare vulling niet voldoende is om uw gebit te herstellen, wordt u geadviseerd een kroon te nemen zodat u weer volledig gebruik kunt maken van uw gebit.

Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Kronen benaderen zo goed mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van uw tand of kies. De kroon wordt exact op een geslepen tand of kies aangebracht met behulp van geavanceerde lijm. Wanneer de kroon is bevestigd, is deze alleen door vakmensen te onderscheiden van een echte tand. Dankzij de huidige techniek zijn kronen lichtdoorlatend en kunnen zij in de meest gedetailleerde kleurgradaties aangeboden worden.

Kronen

De behandeling

Aan de hand van het uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Het plaatsen van een kroon betstaat uit de volgende stappen:

Afslijpend1. Beslijpen tand of kies
De tand of kies wordt zodanig beslepen dat er ruimte ontstaat voor de tandechte kroon. Er wordt een kapje geplaatst op de beslepen tand of kies dat bestaat uit metaal en/of porselein. Wanneer de kroon bevestigd wordt zal deze met de rand op of onder het tandvleesniveau komen te liggen.

2. Gebitsmodel maken
Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw gebit. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een gipsen model gemaakt. Op dit model wordt de kroon vervolgens ontworpen. Om ervoor te zorgen dat de kroon exact aansluit op de rest van uw gebit, wordt tevens een afdruk gemaakt van uw andere kaak. Dit wordt de beetregistratie genoemd en is essentieel voor het functioneren van uw gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de verhouding tussen de onder- en bovenkaak en hoe deze bijeen komen.

3. Kleurbepalen
De kroon kan op volledig natuurlijk ogende wijze aansluiten op uw gebit. Wanneer porselein wordt gebruikt, wordt altijd gekeken naar de kleur van de tanden en kiezen naast de kroon. Met een kleurenkaart bepaalt de tandarts samen met u de kleur van uw kroon. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gecreëerd.

4. Tijdelijke kroon
Meestal duurt het een tot twee weken voordat het laboratorium de kroon heeft vervaardigd. Tijdens deze periode krijgt u een noodkroon op de afgeslepen tand of kies.

Kronen5. Kroon plaatsen
Op het moment dat de kroon gereed is wordt de tijdelijke kroon verwijderd en de nieuwe kroon gepast. Hierna wordt de kroon bevestigd met speciaal bevestigingscement. Na enkele minuten kan het overtollige cement verwijderd worden en is uw kroon gereed.

Nazorg

Een geplaatste kroon heeft in feite dezelfde functie als een gewone tand. Afhankelijk van uw gebitsverzorging kunt u een kroon ruim tien jaar behouden. Er wordt tijdens de nazorg uitgebreid aandacht besteed aan de randaansluitingen en de algemene conditie van uw tandvlees. Uw tandarts en mondhygiënist zullen u adviseren over de juiste behandeling van uw gebit.

Meer weten over onze gebitsrenovatie? Vraag geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan. Wij helpen u graag!

Dent Perfect op Instagram

Full zirkonium kronen op 4 #bego implantaten 🦷

www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

11 0

www.dentperfect.nl 🦷

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

12 0

Veel suc6 met de tandjes Rachid, 6 maanden volgehouden en nu volop van genieten 😁 www.dentperfect.nl
#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

14 2

Let’s go! www.dentperfect.nl

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist
...

11 0

www.dentperfect.nl 🦷✨👏🏻 #tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist ...

16 0

#tandarts #implantaat #turkije #istanbul #dent #dental #implants #crown #turkey #istanbul #facing #hollywoodsmile #tand #dentist ...

9 0
Chat met Dent Perfect