BEHANDELİNGEN

Wijzigen van de vorm of kleur van een tand of kies
Spleetjes opvullen, gebroken tanden repareren, verkleurde tanden witten Eric Fisher Authentic Jersey

Wat is een facing?
Wat is een facing?

Met een facing kan de vorm of kleur van een tand worden gewijzigd. Uw tanden zien er net zo natuurlijk uit als een oorspronkelijk gebit. Wanneer u een spleetje tussen uw tanden of kiezen wilt laten opvullen, biedt een facing de oplossing. Ook verkleurde, afgebroken en scheve tanden kunnen naar wens worden aangepast. Bij een facing wordt gebruik gemaakt van vulmateriaal van composiet of wordt een porseleinen schildje aangebracht.

 

Een facing kan van verschillende materialen gemaakt worden met verschillende eigenschappen. In principe is een facing van composiet eenvoudiger aan te brengen en goedkoper dan een facing van porselein. De duurzaamheid van de laatsgenoemde tandheelkundige techniek is echter groter. Samen met uw tandarts bepaalt u welke methode het beste past bij uw wensen.

Facing van composiet

Het plaatsen van een facing van composiet kan in een behandeling voltooid worden. Een facing van composiet is opgebouwd uit hetzelfde materiaal als een vulling. De behandeld tandarts brengt het composiet laagje voor laagje aan zodat er een facing ontstaat die exact aansluit bij de rest van uw tanden. Voorafgaand wordt de tand met zuur bewerkt om deze ruwer te maken. Op deze wijze zal de facing beter hechten aan uw tand.

Facing van porselein
Facing van porselein

Een facing van porselein wordt geplaatst in twee fasen. Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand. Hierdoor sluit de facing goed aan op uw tand en voelt deze comfortabel aan. Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw tand. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een model gemaakt. Aan de hand van dit model wordt een facing ontworpen die exact aansluit op de rest van uw gebit. Tijdens uw tweede bezoek plaatst de tandarts de nieuwe facing met een speciale lijm.

Nazorg

Een geplaatste facing heeft in principe dezelfde functie als een gewone tand. Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Uw tandarts kan u uitgebreid informeren over de juiste verzorging van uw gebit. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat de facing niet meer hecht of dat de facing breekt. Als dat gebeurt, neemt u dan direct contact op met uw tandarts. De facing kan vrijwel altijd zonder problemen worden gerepareerd. Neem voor meer informatie contact op met Dent Perfect.

Uw eerste vooronderzoek in Almere :
Zaterdag 23 Juni 2018
Volgende afspraken
  • Zaterdag 8 september 2018
  • Zaterdag29 september 2018
  • Zaterdag 20 oktober 2018
  • Zaterdag 24 november 2018
  • Zaterdag 15 december 2018
Houtstraat 70, 1353 BD Almere
036-202 21 15
info@dentperfect.nl
WhatsApp