BEHANDELİNGEN

Vervangen van een of meerdere tanden of kiezen Dean Lowry Womens Jersey

Wat is een brug?
Wat is een brug?

Een brug bestaat uit drie of meer kronen en dient ter vervanging van een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug wordt op minimaal twee pijlertanden of op implantaten aangebracht. De pijlertanden worden -net als bij een kroon (link)- door de tandarts beslepen zodat de brug in het gebit geplaatst kan worden. De elementen die de ontbrekende tanden vervangen heten de pontic. De pontic bevindt zich meestal tussen de pijlertanden. Indien noodzakelijk bevinden de pijlertanden zich echter aan een kant van de pontic, dit wordt een vrijeind brug genoemd.

 

Een brug vormt een duurzame vervanging van uw ontbrekende of beschadigde tanden. De brug wordt met speciaal hechtmiddel aangebracht op de pijlertanden en biedt u een natuurlijk ogend gebit. In een tandtechnisch laboratorium wordt de brug exact op maat vervaardigd zodat deze perfect aansluit bij uw natuurlijke tanden en kiezen. Een brug is opgebouwd uit een basis van metaal en afgedekt met tandkleurig porselein. Dankzij de huidige techniek zijn brugelementen lichtdoorlatend en kunnen zij in de meest gedetailleerde kleurgradaties aangeboden worden.

De behandeling

Aan de hand van het uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Het aanbrengen van een brug verloopt goeddeels volgens dezelfde procedure als het aanbrengen van een kroon en bestaat uit de volgende stappen:

Beslijpen tanden of kiezen

De pijlertanden of -kiezen worden zodanig beslepen dat er ruimte ontstaat voor het brugelement. Zonodig wordt u plaatselijk verdoofd.

Gebitsmodel maken

Na het beslijpen wordt een nauwkeurige afdruk gemaakt van de kaak waar het brugelement geplaatst zal worden. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een gipsen model gemaakt. Op dit model wordt de brug vervolgens ontworpen. Om ervoor te zorgen dat de brug exact aansluit op de rest van uw gebit, wordt tevens een afdruk gemaakt van uw andere kaak. Dit wordt de beetregistratie genoemd en is essentieel voor het functioneren van uw gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de verhouding tussen de onder- en bovenkaak en hoe deze bijeen komen.

Kleurbepalen

De brug kan op volledig natuurlijk ogende wijze aansluiten op uw gebit. Er wordt altijd gekeken naar de kleur van de tanden en kiezen naast de brug. Met een kleurenkaart bepaalt de tandarts samen met u de kleur van uw brugelement. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gecreëerd.

Noodvoorziening

Meestal duurt het een tot twee weken voordat het laboratorium de brug heeft vervaardigd. Tijdens deze periode krijgt u een noodkroon op de afgeslepen tanden of kiezen.

Brug plaatsen
Brug plaatsen

Op het moment dat het brugelement gereed is worden de tijdelijke kronen verwijderd en de brug gepast. Hierna wordt de brug bevestigd met speciaal bevestigingscement. Na enkele minuten kan het overtollige cement verwijderd worden en is uw kroon gereed.

Nazorg

Een geplaatste brug heeft in feite dezelfde functie als gewone tanden of kiezen. Afhankelijk van uw gebitsverzorging  kunt u een brugelement ruim tien jaar behouden. Er wordt tijdens de nazorg uitgebreid aandacht besteed aan de randaansluitingen en de algemene conditie van uw tandvlees. Uw tandarts en mondhygiënist zullen u adviseren over de juiste behandeling van uw gebit.

Uw eerste vooronderzoek in Almere :
Zaterdag 23 Juni 2018
Volgende afspraken
  • Zaterdag 8 september 2018
  • Zaterdag29 september 2018
  • Zaterdag 20 oktober 2018
  • Zaterdag 24 november 2018
  • Zaterdag 15 december 2018
Houtstraat 70, 1353 BD Almere
036-202 21 15
info@dentperfect.nl
WhatsApp